Direct naar de content
icon search white
Proces & Services

iOpenbaar

Met iOpenbaar worden documenten óf hele dossiers automatisch geanonimiseerd. De slimme algoritmes van de oplossing scannen iedere pagina, waarna alle privacygevoelige informatie gemarkeerd wordt. Een gebruiker kan markeringen toevoegen of verwijderen waarna het document als een nieuw document opgeslagen wordt. De aanpassingen zijn in de geanonimiseerde versie onomkeerbaar en daarmee door niemand te herleiden naar het origineel. De privacy gevoelige tekst is écht weg!

Lerend vermogen
Doordat de oplossing een lerend vermogen heeft wordt de anonimisering steeds effectiever. Het controleproces voor te publiceren documenten zal zo van een kwantitatief proces veranderen in een kwalitatief proces. iOpenbaar neemt het monnikenwerk voor zijn rekening waardoor u zich kan focussen op de situaties waarin uw deskundigheid vereist is.

Toename in publicatie van documenten
De intreding van de Wet open overheid (Woo) en Wet elektronische publicaties (Wep) gaat zorgen voor een toename in digitaal te publiceren documenten. Uiteraard moeten deze documenten vrij zijn van (privacy) gevoelige gegevens. Zonder automatische oplossing anonimiseren van documenten is een tijdrovende en intensieve klus. Telkens eenzelfde woord doorstrepen of arceren met zwarte markering is monnikenwerk.

Wat zijn de voordelen?
- Doorzoekbaarheid; door de gebruikte techniek is ieder op tekst gebaseerde document, na anonimiseren, volledig doorzoekbaar. Ook wanneer het document dit op voorhand niet was.

- Opsporen van fraude; de oplossing wordt gebruikt om fraude op te sporen in standaard documenten. Wanneer een BSN niet voldoet aan de 11-proef, wordt dit uitgelicht en kan hier naar gehandeld worden.

- Zeer uitgebreide ondersteuning van documenttypes waarbij ook bijlagen van e-mails meegenomen worden.

- Veilig en volledig ontzorgd in de Pink Private Cloud; een gecertificeerde Cloud-oplossing die voldoet aan standaarden zoals ISO27001, ISO9001 en ISAE3402.

Interesse in een demo?
Ons team staat klaar om uw organisatie te helpen met al uw vragen over de oplossing en over anonimiseren.

Deel via:

‘Een extra stap zetten, meedenken en adviseren over verbeteringen waar jouw burger nog beter mee wordt geholpen’

Ralf Martens, Consultant
PinkRoccade_4627b.png