Direct naar de content
icon search white
23 augustus 2022 - Blogs

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk kiest voor iOpenbaar

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk en PinkRoccade Proces & Services gaan ook op het gebied van de Wet open overheid (Woo) samenwerken. Bodegraven-Reeuwijk heeft gekozen om geautomatiseerd te anonimiseren middels iOpenbaar.  

Luca Frantzen, Informatie Adviseur en Projectleider, vertelt: “We kijken uit naar de samenwerking, en we zijn ervan overtuigd dat iOpenbaar ons enorm gaat helpen bij de verdere implementatie van de Woo.“

Geautomatiseerd anonimiseren in plaats van handmatig ‘aflakken’ 

Om documenten eenvoudig, juist en snel te anonimiseren gaat Bodegraven-Reeuwijk gebruik maken van iOpenbaar. Door iOpenbaar kan de gemeente binnenkort afscheid nemen van het handmatig aflakken van documenten. Dit tijdrovende, arbeidsintensieve en foutgevoelige proces wordt straks geautomatiseerd uitgevoerd, waarbij de experts van de gemeente te allen tijde de documenten controleren en definitief maken.  

Altijd in ontwikkeling

Hoewel de applicatie in de praktijk al door tientallen mensen gebruikt wordt, is de applicatie nog lang niet af. Bodegraven-Reeuwijk en PinkRoccade hebben elkaar in het voortraject dan ook al gevonden in specifieke wensen voor de applicatie, in samenspraak met de andere koploper gemeenten. Ralf Martens: “Dat we in zo’n vroeg stadium van onze samenwerking al tot goede ideeën komen voor de doorontwikkeling vind ik erg prettig. Een hele mooie start van onze samenwerking. Dat is precies waar het koploperschap in mijn ogen voor staat.” 

20220823 Bodegraven-Reeuwijk 2.jpg
Succesvolle kickoff met alle betrokkenen

 

Koplopers bijeenkomsten

In het restant van het jaar komen de koplopers nog een aantal keer samen. In de sessie op 15 september bespreken we de Woo aanpak per gemeente. We zijn benieuwd naar verschillen en overeenkomsten bij het tackelen van de uitdagingen die deze wet met zich mee heeft gebracht.  

Daarnaast kijken we naar gebruikerservaringen van iOpenbaar en proberen we deze ervaringen (en wensen) te vertalen in een roadmap. Hiermee bepalen we een duidelijke richting waar we samen heen willen met iOpenbaar. 

Nieuwsgierig naar iOpenbaar? Vraag een demo aan

Wil je in de praktijk zien hoe wij jouw organisatie met iOpenbaar kunnen ontzorgen? Vraag nu vrijblijvend een demo aan.

Deel via:

‘Een extra stap zetten, meedenken en adviseren over verbeteringen waar jouw burger nog beter mee wordt geholpen’

Ralf Martens, Team lead Services
pinkroccade_Ralf_Martens_163_AS (1).png (1)