Direct naar de content
icon search white
Praktijk

Partner van Betekenis

Wist je dat… De geschiedenis van PinkRoccade ver terug gaat en begint bij de overheid? In 1950 werd namelijk de Rijkscentrale voor Mechanische Administratie opgericht door toenmalig minister-president Willem Drees. Dit werd later het Rijks Computercentrum (RCC). Uiteindelijk resulteerde dit in de tak PinkRoccade Local Government die zich focuste op de gemeentelijke markt. Voor wie een beetje kan rekenen, gaat er nu een belletje rinkelen. Dat klopt, we bestaan 70 jaar! 2020 was ons jubileumjaar. En de viering daarvan leidt tot een terugblik. Maar vooral tot een vooruitblik!

Wil je meer weten over onze visie op Partner van Betekenis? Klik dan hier

 

Het jaar 2020 is ons jubileum jaar. Wij bestaan nu 70 jaar. Een mooi moment om terug te kijken naar de afgelopen jaren. Dit doen wij aan de hand van 3 thema's:  

  • De wereld om ons heen
  • De wereld van technologie & ICT
  • De wereld van PinkRoccade Local Government 

We blikken terug op de afgelopen 70 jaar. We kijken samen naar de toekomst. Maatschappelijke vraagstukken zijn daarbij de leidraad.

Want ook na 70 jaar focussen wij ons op de gemeentelijke markt. Wij voegen betekenis toe aan onze markt. En dat blijven we doen. Daarom zijn wij: Partner van betekenis.

1950 - 1960

In dit decennium...

was de 1e televisie-uitzending te zien in Nederland. De ARRA I werd ontwikkeld. Dit was de 1e gebouwde computer in Nederland. En de Rijkscentrale voor Mechanische Administratie werd opgericht. Dit was de oorsprong van PinkRoccade Local Government. Wil je meer weten? Lees dan het nieuwsitem hieronder!

1960 - 1970

In dit decennium...

zet de 1e mens voet op de maan. Ook werd de armenzorg in Nederland hervormd. De aanschaf van computers was vaak voorpagina nieuws terwijl later ook de 1e ICT-opleidingen ontstonden. Eigen rekencentra werden door grote gemeenten in Nederland ingericht. Zij werken zelf aan software voor burgerzaken en belastingen. Wil je meer weten? Lees dan het nieuwsitem hieronder!

1970 - 1980

In dit decennium...

doet de muziekstroming 'disco' zijn intrede. Is het de tijd van de olieboycot en wordt Ard Schenk 3 keer achter elkaar wereldkampioen schaatsen. De 1e processoren verschijnen op de markt. Dit is het begin van de 'Intel' computers die we nu nog kennen. Bij het Rijks Computercentrum verscheen een nieuw gezicht: Jan Roos. Wil je meer weten? Lees dan het nieuwsitem hieronder!   

1980 - 1990

In dit decennium...

wordt Beatrix ingehuldigd als Koningin. Er heerst een bezuinigingspolitiek in Nederland. Een belangrijk lichtpuntje: Oranje wint het EK voetbal in 1988. De consumentenmarkt zag voor het eerst de autotelefoon, CD spelers, gameboys en mensen halen hun geld uit de muur. Het Rijks Computercentrum richt een GebruikersVereniging op om krachten te bundelen. Bekijk ook het interview met Ab van den Berg! Wil je meer weten? Lees dan het nieuwsitem hieronder!

1990 - 2000

In dit decennium...

komen we aan het einde van een millennium! De tijd dat de Euro als betaalmiddel werd geïntroduceerd. Het wereldwijde internet waar we nu niet meer zonder kunnen, had zijn grote doorbraak. Een toename van computergebruik zorgde ook voor een nieuwe volksziekte: de muisarm. Het Rijks Computercentrum breidt zich uit door een tal van overnames. Waaronder die van Pink Elephant. Na een beursnotering in 1999 ontstaat de naam PinkRoccade. Wil je meer weten? Lees dan het nieuwsitem hieronder!

2000 - 2010

In dit decennium...

breidt de Europese Unie zich verder uit. In 2002 trouwen prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. Steeds meer mensen gebruiken het internet wereldwijd. En een nieuw werkwoord is geboren in onze samenleving: ‘googlen’. Getronics koopt vrijwel alle aandelen van PinkRoccade. En in oktober 2007 gaat Gertronics akkoord met een overname door telecomconcern KPN. In 2009 wordt PinkRoccade Local Government onderdeel van TSS.

2010 - 2020

In dit decennium...

blikken we terug op de afgelopen 10 jaar van onze bedrijfsgeschiedenis. Met als eindpunt, 2020: ons jubileumjaar! In dit laatste decennium worden we overspoeld met berichten over de Brexit en Donald Trump. Ook werken we steeds vaker 'in de cloud' en shoppen we vaker online. PinkRoccade werkt aan een bestendige koers. De focus ligt op (grote) uitdagingen waarmee lokale overheden nu en in de toekomst worden geconfronteerd, zoals Common Ground. 

Deel via:
Concept_70jaar_header_wit.jpg (1)

 

Deel via: