Direct naar de content
icon search white
28 juni 2021 - Blogs

OWO uit de startblokken met iOpenbaar pilot

De pilotgroep is rond, de doelstellingen zijn helder, kortom we gaan aan de slag! In augustus starten we samen met ambtenaren van de samenwerkende gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO). Uiteraard worden gebruikers centraal gesteld met praktische user stories. Dit zijn objectieve criteria waarbij iOpenbaar zal aantonen dat het dé geschikte oplossing is voor het automatisch anonimiseren van privacygevoelige gegevens.

Product Champ van iOpenbaar, Ralf Martens begeleidt deze pilot om zo samen met de pilotgroep iOpenbaar aan te tonen voor de drie gemeenten wat iOpenbaar voor tijdsbesparing oplevert. Gebruiksgemak staat daarbij hoog in het vaandel.

De noodzaak van anonimiseren heeft in de afgelopen periode een vlucht genomen. Momenteel om Wob-verzoeken te publiceren zonder dat dit ten koste gaat van privacy van burgers of bedrijven. In de nabije toekomst door de intrede van de Wet open overheid (Woo) en de Wet elektronische publicaties (Wep) zal de noodzaak tot anonimiseren alleen maar groter worden. Met de allernieuwste intelligente technieken onder de motorkap helpt iOpenbaar gemeenten om het grootste deel van het anonimiseren uit handen te nemen. Wat overblijft is een controlerende functie waarmee een enorme tijdswinst wordt behaald.

iOpenbaar helpt jouw gemeente de toename in te anonimiseren documenten makkelijker te maken. Samen met onze kwartiermaker-gemeenten spelen we tijdig in op de ontwikkelingen in wet- & regelgeving. Zo ben je op tijd klaar voor de toenemende vraag naar te publiceren dossiers en documenten.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Ralf Martens en hij vertelt je graag hoe iOpenbaar jou helpt makkelijk te voldoen aan de Woo en Wep.

Deel via:

‘Digitale dienstverlening moet uitmuntend zijn, ónze oplossingen geven het beste voorbeeld.’

Jaap van Dijk, Manager Services
Jaap van Dijk.PNG