Direct naar de content
icon search white
Wet open overheid

Automatisch anonimiseren met iOpenbaar

iOpenbaar anonimiseert hele dossiers automatisch. De slimme algoritmes van de oplossing scannen iedere pagina, waarna alle privacygevoelige informatie gemarkeerd en geanonimiseerd wordt. Een gebruiker voegt extra markeringen toe of verwijderd deze, waarna het document als een nieuw document opgeslagen wordt. De aanpassingen zijn in de geanonimiseerde versie onomkeerbaar en daarmee door niemand te herleiden naar het origineel. De privacygevoelige gegevens zijn écht weg!

Een lerende oplossing
Doordat de oplossing een lerend vermogen heeft wordt de anonimisering steeds effectiever. Het controleproces voor te publiceren documenten zal zo van een kwantitatief proces veranderen in een kwalitatief proces. iOpenbaar neemt het monnikenwerk voor zijn rekening waardoor jij je kan focussen op de situaties waarin je deskundigheid vereist is. iOpenbaar maakt het publicatieproces van jouw gemeente voorspelbaar en daardoor wordt het mogelijk om tijdig te voorzien in de beantwoording van verzoeken van jouw burgers of ondernemers. Dat is waar iOpenbaar voor staat, anonimiseren met focus op gemeentelijke processen.

De voordelen van iOpenbaar
Vindbaarheid: ieder document wat door iOpenbaar wordt geanonimiseerd is volledig doorzoekbaar en PDF/A compliant. Ook wanneer inhoud van het document dit voorheen niet was, zoals bij handgeschreven teksten. iOpenbaar ondersteunt alle gangbare bestandstypen waarbij ook álle bijlagen van e-mails geanonimiseerd worden.

Plug & Play: kant en klaar om te gebruiken voor jouw gemeente. Alle stan¬daard algoritmes zijn ingericht waarmee privacygevoelige gegevens direct onleesbaar worden gemaakt.

Veilig & ontzorgd: iOpenbaar draait in de Pink Private Cloud; een gecertificeerde Cloud die voldoet aan de ISO27001, ISO9001 en ISAE3402 standaard. Ons team van Cloud experts bewaakt de beveiliging en beschikbaarheid hiervan.

Koppelen van iOpenbaar
Aansluiten van jouw gemeentes zaaksysteem, DMS of domein specifieke applicatie (bijvoorbeeld je VTH-applicatie) kan via het Zaak- en documentservices (ZsDMS) koppelvlak. Met deze robuuste koppeling is het uitwisselen van zaak- en documentgegevens op een bewezen standaard vormgegeven.

Vraag een demo aan

Wil je in de praktijk zien hoe wij jouw organisatie met iOpenbaar kunnen ontzorgen? Vraag nu vrijblijvend een demo aan.


Deel via:

‘Een extra stap zetten, meedenken en adviseren over verbeteringen waar jouw burger nog beter mee wordt geholpen’

Ralf Martens, Team lead Services
pinkroccade_Ralf_Martens_163_AS (1).png (1)