Direct naar de content
icon search white
Co-creatie

Co-creatie binnen Burgerzaken

iBurgerzaken wordt ontwikkeld met een 25-tal kwartiermakergemeenten. Zij zorgen voor de praktische kennis rond burgerzakenprocessen. Deze kennis wordt door PinkRoccade Local Government omgezet in moderne, gebruiksvriendelijke en goedkope oplossingen. Het resultaat: procesoptimalisatie.

DSC_2096.JPG
Product Owner Lieve Dreesen

Procesoptimalisatie

PinkRoccade kiest bij de realisatie van haar nieuwe oplossingen (apps) voor Burgerzaken, bewust voor een intensieve, interactieve vorm van samenwerking met alle betrokken partijen. Deze zijn geselecteerd met oog voor een grote diversiteit in samenstelling: vertegenwoordigers van kleine en grote gemeenten, vooruitstrevende en terughoudende gemeenten en gemeenten met verschillende functionaliteiten alsook ketenpartners en leveranciers. Een team waarin innovatie, grenzen opzoeken, initiatief tonen en kennisdelen sleutelwoorden zijn. Met als enige doel de optimalisatie van de uiteindelijke oplossingen, qua proces én het resultaat van dit proces.

Bundelen van kennis

PinkRoccade is van mening dat goed geregisseerde co-creatie dé manier is om de komende uitdagingen op het gebied van Burgerzaken aan te vliegen. Door op een andere manier met elkaar om te gaan en innovatief te zijn. Door kennis van wetgever, klant, ketenpartner en leverancier te bundelen, uit te wisselen en in te zetten bij de ontwikkeling, implementatie, ingebruikname en beheer & onderhoud van oplossingen. De gemeenten zorgen daarbij voor de praktische kennis rond burgerzakenprocessen, de leverancier levert de capaciteit en expertise om die kennis om te zetten in moderne, gebruiksvriendelijke en goedkope oplossingen.

Kosten omlaag, tevredenheid omhoog

Het resultaat van deze samenwerkingsvorm is een set kwalitatief hoogstaande, praktijkgerichte Burgerzaken apps; iBurgerzaken. Apps die verder gaan dan wat wettelijk gezien wordt geëist. Apps die anticiperen op de toekomst en waarin zowel ambtenaren als eindgebruikers de innovaties en veranderingen ervaren als een verrijking van werkomgeving en dienstverlening. Apps die de beste dienstverlening realiseren, waarbij kostenbeheersing, gebruiksvriendelijkheid en de inzet van de nieuwste technologie nadrukkelijke randvoorwaarden zijn.

Grijp je kans en denk mee

Er zijn meerdere kwartiermarkergroepen betrokken bij de ontwikkeling van iBurgerzaken. Lees meer over in deze artikelen:

Wil je ook meedenken in de ontwikkeling van iBurgerzaken en gebruikmaken van de voordelen die kwartiermakers hebben? Sluit je dan bij ons aan!

Deel via:

Wil je meer weten?

In deze solution paper wordt in meer detail toelichting gegeven op co-creatie, onze kwartiermakers en het resultaat van deze samenwerking.

De volledige solution paper bekijken?

Download document (1MB)