Direct naar de content
icon search white
Onze expertise

Partner van Betekenis

Wist je dat… De geschiedenis van PinkRoccade ver terug gaat en begint bij de overheid? In 1950 werd namelijk de Rijkscentrale voor Mechanische Administratie opgericht door toenmalig minister-president Willem Drees. Dit werd later het RijksComputer Centrum (RCC). Uiteindelijk resulteerde dit in de tak PinkRoccade Local Government die zich focuste op de gemeentelijke markt. Voor wie een beetje kan rekenen, gaat er nu een belletje rinkelen. Dat klopt, we bestaan 70 jaar! 2020 is ons jubileumjaar. En de viering daarvan leidt tot een terugblik. Maar vooral tot een vooruitblik! 

 

Het jaar 2020 is ons jubileum jaar. Wij bestaan nu 70 jaar. Een mooi moment om terug te kijken naar de afgelopen jaren. Dit doen wij aan de hand van 3 thema's:  

  • De wereld om ons heen
  • De wereld van technologie & ICT
  • De wereld van PinkRoccade Local Government 

We blikken terug op de afgelopen 70 jaar. We kijken samen naar de toekomst. Maatschappelijke vraagstukken zijn daarbij de leidraad.

Want ook na 70 jaar focussen wij ons op de gemeentelijke markt. Wij voegen betekenis toe aan onze markt. En dat blijven we doen. Daarom zijn wij: Partner van betekenis. We beginnen met de jaren 1950 - 1960:

1950 - 1960

In dit decennium...

was de 1e televisie-uitzending te zien in Nederland. De ARRA I werd ontwikkeld. Dit was de 1e gebouwde computer in Nederland. En de Rijkscentrale voor Mechanische Administratie werd opgericht. Dit was de oorsprong van PinkRoccade Local Government. Wil je meer weten? Lees dan het nieuwsitem hieronder!

1960 - 1970

Lees volgende maand meer!

Deel via: