Direct naar de content
icon search white
iNzicht

Toolkit Informatievoorziening

Binnen de gemeente wordt veel informatie uitgewisseld tussen medewerkers. Maar hoe wordt bewaakt dat altijd kwalitatieve en betrouwbare gegevens worden gebruikt? Wie ziet erop toe dat het gebruik in lijn is met wettelijke kaders? Met de Toolkit hebben gebruikers altijd actuele informatie tot hun beschikking, en kunnen deze alleen benaderen als daarvoor autorisatie is verleend.

De juiste informatie op het juiste moment beschikbaar op de juiste plek. 

Door informatie centraal vanuit Makelaarsuite beschikbaar te stellen, bijvoorbeeld in de vorm van rapporten via een gepersonaliseerd dashboard of geografisch op de kaart, houd je grip op dit proces. Gebruikers hebben altijd actuele informatie tot hun beschikking, en kunnen deze alleen benaderen als daarvoor autorisatie is verleend. Geen rondslingerende mails en Excel.

Architectuur.jpg

Databronnen
Informatie kan worden samengesteld vanuit verschillende binnen- en buitengemeentelijke gegevensbronnen. Of het nu een database, webservice, Excel document of CSV export is, het maakt niet uit. Alle denkbare bronnen zijn te ontsluiten en kunnen gebruikt worden om er informatie uit af te leiden. De data die wordt ontsloten, kun je opslaan in het Linked Data Magazijn. Vanuit hier heb je de mogelijkheid om met de iNzicht editor de data te visualiseren in tabellen of grafieken.

Annemiek de Bruijn, Gemeente Noordwijk

‘Met de iNzicht editor ga je zelf aan de slag om data visueel te maken. Met deze editor maak je grafieken of tabellen binnen CIR/COO. Je ontwikkelt je eigen overzichten, die je per persoon kunt autoriseren. Annemiek de Bruijn, gegevensbeheerder van Gemeente Noordwijk is enthousiast en zij heeft haar eerste ‘tegels’ al gemaakt.’

Consistente data
Via een grafische modelleeromgeving kun je zelf selecties maken, gegevens verrijken, filteren, ontdubbelen, aggregeren et cetera. Elles Molendijk, applicatiebeheerder bij gemeente Hoogezand-Sappemeer zegt hierover: "We hebben 3 gegevensmakelaars (Makelaarsuites) aan elkaar gekoppeld (2 gemeentelijke en 1 gemeenschappelijke t.b.v. de Belastingsuite). Sommige applicaties zijn gekoppeld aan de gemeentelijke Makelaars en anderen aan de gemeenschappelijke. Dit maakt het een zeer complexe architectuur en een grote diversiteit aan data. Er is geen standaard oplossing om uit al deze bronnen consistente data te krijgen".

Mogelijke toepassingen met de Toolkit Informatievoorziening
Je kunt je centrale gegevensmagazijn uitbreiden met betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige kern- en plusgegevens. Gewoon om deze raadpleegbaar te maken voor eindgebruikers, of om deze te gebruiken in selecties en analyses. 
Ook kun je eigen kwaliteitsoverzichten maken die inzicht geven in het mogelijk niet gebruiken van authentieke basisgegevens in jouw bedrijfsapplicaties.

Neem gerust contact met ons op
Vragen over de Toolkit Informatievoorziening? Stel ze gerust aan Product Manager Cora Schreuders. Zij is bereikbaar via 06 460 9 11 15 of Cora.Schreuders@PinkRoccade.nl.

Deel via:

Wil je meer weten?

Lees hier de factsheet van de Toolkit Informatievoorziening.

Download factsheet

Download document (4MB)

‘Veel is mogelijk en dat wordt alleen maar meer!’

Pim Bouwer, Business Analist
Pim Bouwer website.png