Direct naar de content
icon search white
Gegevensmanagement

Het Nieuw Handelsregister

Het NHR is de basisregistratie voor informatie van ondernemingen en rechtspersonen en onderdeel van de invoering van het stelsel van basisregistraties en als zodanig de verplicht door jouw gemeente te gebruiken bron. Jouw gemeente maakt gebruik van deze gegevens binnen een groot aantal van de werkprocessen.

Het NHR biedt op dit moment twee services aan: 

  • Bevragingen door middel van inschrijving op basis van KvK-nummer;
  • Bevragingen door middel van vestiging op basis van het vestigingsnummer.

De bevraging ‘inschrijving’ geeft alle vestigingen terug van een bedrijf. De bevraging vestiging geeft meer specifieke informatie over één vestiging.

Aansluiting Makelaarsuite op het NHR

Het gebruik van gegevens uit de Landelijke Voorziening is een verplicht gebruik. Het is een belangrijke stap in de verdere invoering van het stelsel van basisregistraties en heeft directe raakvlakken met de Landelijke Voorziening WOZ.

Omdat er binnen Landelijke Voorziening WOZ gebruik wordt gemaakt van gegevens conform BAG en NHR is een aangesloten gemeente verplicht gegevens van de landelijke voorziening NHR te gebruiken.

Ontsluiting

CiVision Integraal Raadplegen NHR is de nieuwe interface voor het bevragen van de Landelijke Voorziening NHR en het overnemen van gegevens. Via CiVision Integraal Raadplegen NHR worden gegevens uit het NHR geografisch weergegeven, zodat jij als gebruiker zowel de administratieve gegevens als de geografische ligging van de niet-natuurlijke persoon direct inzichtelijk hebt. 

Je kunt binnen CiVision Integraal Raadplegen NHR ervoor kiezen om alleen in het gegevensmagazijn van Makelaarsuite te zoeken of rechtstreeks in de Landelijke Voorziening NHR.

Deel via:

‘Samen met de klant komen tot een optimale ondersteuning van processen en diensten geeft me energie.’

Ton Timmermans, Product Owner Gegevensmanagement
Ton Timmermans website.png