Direct naar de content
icon search white
gemeente Bloemendaal

Binnen een maand 1e doelstelling behaald!

15 februari 2023
Bloemendaal-iVO.png
Samen Verder optimalisatiereis
Kick-start 6 doelstellingen
iService al 1 doelstelling afgevinkt

Half januari noteerden we in en voor gemeente Bloemendaal 6 uitdagende doelstellingen tijdens de kick-start van Samen Verder. En binnen de maand vinkten we die van iVerblijfsobject al samen af. Nieuwsgierig naar deze uitdagende doelstelling, de aanpak tijdens deze iService-dag en de reactie van de betrokken medewerkers? Lees dan zeker verder!

Draagvlak in de gehele organisatie

Op woensdag 15 februari zijn Steffen Hessel (consultant) en Sanne van der Zanden (programmamanager) weer terug in gemeente Bloemendaal. Net als op dinsdag 17 januari bij de kick-start. Toen met bijna het gehele burgerzakenteam, nu met een select gezelschap voor een iService-dag: de applicatie- & functioneel beheerder (Ilona de Goede), een backofficemedewerker (Margot Mels) en een BAG-beheerder (Frank). Het onderwerp van deze iService-dag kun je dan vast raden als je in het burgerzakenvakgebied zit…inderdaad, iVerblijfsobject.

Margot Mels, backofficemedewerker bij gemeente Bloemendaal

‘Hier krijg ik energie van, heel leuk ook om dit met jullie te doen!’

Engage Modeler

Proces BRP- en BAG-specialisten inzichtelijk

Het resultaat van deze iService-dag? Een vinkje bij 1 van de 6 uitdagende doelstellingen uit de kick-start: ‘In Q1-2023 is het proces iVerblijfsobject ingericht en 100% in gebruik’. Maar minstens zo belangrijk, er is veel (meer) begrip voor elkaars werkzaamheden. Bovendien staat er een advies ‘op papier’ voor een hernieuwde samenwerking tussen de BAG- en BRP-specialisten.

De aanpak? In de ochtend maakten we het gehele proces rondom BAG-berichten inzichtelijk. Eerst werd elke stap van de BAG-beheerder letterlijk benoemd en in beeld gebracht in Engage Modeler. Om direct daarna hetzelfde te doen voor de stappen van burgerzaken. Zo werden alle werkzaamheden en de gevolgen daarvan zichtbaar, voor elkaar. Om vervolgens de processtappen met weinig toegevoegde waarde nog eens extra tegen het licht te houden. Zo ontstond er ruimte om samen te sparren over de optimale manier van verwerken van BAG-berichten, voor alle partijen.

Ilona de Goede, applicatie- & functioneel beheerder bij gemeente Bloemendaal

‘Het was echt super interessant vandaag met Steffen en Sanne! Zo blij ermee dat ik alle burgerzakenprocessen op deze wijze wil gaan benaderen.’

Een mooie bijvangst

Als kers op de taart doorliep Steffen alle processen binnen iVerblijfsobject met Margot Mels, backofficemedewerker bij gemeente Bloemendaal. Daarmee is ze helemaal klaargestoomd om BAG-berichten te verwerken, voor haar nieuwe werkzaamheden. Ze heeft nog dezelfde dag alle iVerblijfsobject-zaken van Ilona overgenomen. Daarmee is de 1e Samen Verder doelstelling dus binnen een maand en ruim binnen de deadline behaald, chapeau!

Nieuwsgierig?

  • Meer weten over de kick-start van het Samen Verder traject in gemeente Bloemendaal? Lees dan het praktijkverhaal.
  • Meer weten over processen echt bespreekbaar maken met Engage Modeler? Volg dan het webinar op dinsdag 21 maart 2023.
  • Meer weten over iVerblijfsobject en het (automatische) verwerken van BAG-berichten? Kom dan naar het webinar op donderdag 6 april 2023. En volg aansluitend een training bij jou in de buurt.
Deel via:

Publiekszaken

Oplossingen die innovatieve selfservicefunctionaliteit bieden waarmee burgers en ketenpartners zelf het werk kunnen doen, 7x24 uur en overal bereikbaar zijn. PinkRoccade Publiekszaken ondersteunt gemeenten bij de transformatie naar de dienstverlening van de toekomst.

Meer over onze Publiekszaken oplossingen

Experts

Maak kennis met onze experts

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)