Direct naar de content
icon search white
Gemeente Bloemendaal

De kick-start is een inspirerende dag

23 januari 2023
20220117 Bloemendaal-kick-start-SV.jpg
Kick-start
Doelen bereiken
Samen Verder

Tijdens de kick-start van het Samen Verder traject in gemeente Bloemendaal werd in 5 stappen de basis gelegd voor de doelstellingen waaraan de gemeente in 2023 gaat werken. Lees hier waarom Ilona de Goede, applicatie- & functioneel beheerder dit een inspirerende dag vond.

Elk Samen Verder traject start met een kick-start met daarin 5 hoofdstappen

Een optimalisatiereis door iBurgerzaken

Tijdens de kick-start staat centraal waar de gemeente nu staat en waarom, of mooier gezegd waardoor dat komt. Om zo het gesprek te voeren over waar ze heen willen. Zo werken we gedurende de dag gericht toe naar een set van aanbevelingen die past bij de gemeentelijke situatie. Die samenkomen in SMART doelstellingen voor het komende jaar, voor 2023. Daarmee staat Samen Verder voor de optimalisatiereis door iBurgerzaken.

Ilona de Goede, applicatie- & functioneel beheerder bij gemeente, blikt terug op dinsdag 17 januari 2023. De dag van de kick-start voor Samen Verder waarop ze met bijna al haar burgerzakencollega’s én medewerkers van PinkRoccade aan tafel zat:

‘Wat een inspirerende dag! Weer nieuwe inzichten gekregen. Fijn samen te kunnen werken met een leverancier die voelt als een directe collega. Eerlijk en oprecht meewerken en – denken aan – een stap vooruit.’

6 mooie doelstellingen voor Bloemendaal

De eerlijkheid en openheid van de medewerkers van gemeente Bloemendaal maakten de dag van de kick-start in gemeente Bloemendaal succesvol. Samen met Steffen Hessel, consultant bij PinkRoccade Publiekszaken zetten ze uitdagende doelstellingen op papier. Zo vulden ze samen de iService-dagen voor 2023 alvast met potlood in. En kiezen ze voor een versnelde aanpak om te komen tot blije medewerkers én blije burgers en ondernemers.

  • In Q1-2023 is het proces iVerblijfsobject ingericht en 100% in gebruik.
  • In Q1-2023 is proces rijbewijzen echt bespreekbaar gemaakt zoals beschreven in best practice 208.
  • Voor de zomervakantie 2023 staan alle selecties in iNzicht Burgerzaken.
  • Voor de zomervakantie 2023 benoemen we key-users. De rollen en verantwoordelijkheden zijn ingericht volgens de best practices 58 en 203.
  • Eind Q3 staan alle e-diensten met eHerkenning aan en scoren deze op of boven benchmark.
  • Voor einde 2023 is de testomgeving inclusief geanonimiseerde data ingericht voor gebruik, zie ook best practice 136.

Nieuwsgierig naar de 5 stappen die tijdens de kick-start werden doorlopen? Lees dan nog even verder

Deel via:

Publiekszaken

Oplossingen die innovatieve selfservicefunctionaliteit bieden waarmee burgers en ketenpartners zelf het werk kunnen doen, 7x24 uur en overal bereikbaar zijn. PinkRoccade Publiekszaken ondersteunt gemeenten bij de transformatie naar de dienstverlening van de toekomst.

Meer over onze Publiekszaken oplossingen

Experts

Maak kennis met onze experts