Direct naar de content
icon search white

Maak processen bespreekbaar

Engage-DRV[1].jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App Samen Verder
#208

Tijdens een iService-dag zetten onze consultants regelmatig de Engage Process Modeler in. Met deze tool maken we processen echt bespreekbaar. Hoezo? Door met elkaar het burgerzakenproces stap voor stap door te nemen en dat letterlijk en figuurlijk inzichtelijk te maken. Inclusief de betrokkenen, de toegevoegde waarde en de tijdsinvestering per stap. Met daarbij bewust ook aandacht voor de verschillende startpunten en de (extra) stappen die daardoor ontstaan.

Engage Modeler

iVerblijf & Adres onder de loep

Tijdens een iService-dag bij de gemeente De Ronde Venen werd iVerblijf & Adres onder de loep genomen. Hieronder zie je hoe ze de verhuisaangifte visualiseerden in Engage Modeler tijdens deze dag. Dat heeft veel gebracht voor de 2 applicatiebeheerders en burgerzakenmedewerkers die betrokken waren bij deze sessie. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Engage-DRV[1].jpg
gemeente De Ronde Venen

Een proces echt bespreekbaar maken

Samen elke stap binnen een proces inzichtelijk maken is echt super waardevol. Zo zie je direct waar verbetermogelijkheden zitten en ga je nadenken over hoe je IT écht voor je kunt laten werken. Uiteraard is het in gemeente De Ronde Venen niet gebleven bij de processtappen inzichtelijk maken, het verhuisproces is ook daadwerkelijk geoptimaliseerd. 

Hans van Leeuwen, Functioneel beheerder KCC bij gemeente De Ronde Venen

‘Er is doorgaans weinig aandacht om werkprocessen helder in kaart te brengen en bij te stellen. Het ontbreekt simpelweg aan tijd, kennis en middelen. Het gebruik van de procesmodelleerapplicatie heeft o.a. geleid tot bewustwording en draagvlak voor procesoptimalisatie.’

Als je meer wilt weten, lees dan de praktijkcase “Behaal winst met optimalisatie van werkprocessen”.

Deel via:

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)