Direct naar de content
icon search white
Digitoegankelijk

WCAG certificering van iBurgerzaken

PinkRoccade Publiekszaken heeft continu oog voor digitoegankelijkheid. Samen met gemeenten tillen wij de online dienstverlening van de overheid naar een hoger plan en daar hoort natuurlijk een toegankelijke website bij. Lees hier meer over hoe iBurgerzaken daar aan bijdraagt. 

De toegankelijkheid van jouw gemeentelijke website 

Iedereen moet informatie en diensten van de overheid kunnen bereiken en gebruiken. Daarom moeten de websites en apps van overheidsorganisaties verplicht toegankelijk zijn. Als onderdeel van de wet voor digitale toegankelijkheid dien je daarvoor als gemeente toegankelijkheidsverklaringen op te stellen. 

WCAG 2.1 is de internationale standaard voor toegankelijkheid

Periodiek onderzoekt Stichting Accessibility iburgerzaken.nl op de WCAG-richtlijnen. PinkRoccade Publiekszaken streeft daarbij altijd naar het hoogste niveau, op dit moment (augustus 2023, red.) is dat WCAG 2.1 niveau AA. Het onderzoek is uitgevoerd volgens de richtlijnen van het Waarmerk drempelvrij.nl, het Nederlandse kwaliteitsmerk voor toegankelijke websites.

iBurgerzaken voldoet aan WCAG 2.1 niveau AA

En voldoet daarmee aan 50 van de 50 succescriteria. Download het inspectierapport (september 2023) van iBurgerzaken hier.

Deel via: