Direct naar de content
icon search white
Verkiezingen

iVerkiezing - Stembureaumanager

Een goed verkiezingsproces is niets zonder goede presentatie en administratie mogelijkheden. Door onze samenwerking met Partners 4 IT -de makers van Stembureaumanager- is het managen van de stembureaus een fluitje van een cent. 

De Stembureaumanager

De Stembureaumanager helpt jouw gemeente om op eenvoudige wijze de administratie en presentatie van de verkiezing naar jouw wensen voor te bereiden. Centraal staat de mogelijkheid voor (toekomstige) leden om via de portal 24x7 zelf een functie en tijdstip te kiezen op een stembureau naar keuze.

Peter Kalkman en Arian van Dongen, eigenaren Partners 4 IT geven daarbij aan:

‘De Stembureaumanager is een community driven product. Regelmatig worden er gebruikersbijeenkomsten georganiseerd om de nieuwe functionaliteiten te bespreken en te inventariseren wat de nieuwe wensen zijn. Zo wordt ervoor gezorgd dat de Stembureaumanager altijd voldoet aan de wensen van de gemeenten.’


De functionaliteiten op een rij

Dashboard: geeft altijd een actueel inzicht in de laatste stand van zaken. Hier zie je bijvoorbeeld exact het percentage van de bezetting van je stembureaus.

Alertboard: attendeert op zaken waarvoor een actie noodzakelijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bounced e-mails of locked gebruikers.

Communicatie met stembureauleden: via e-mail en/of SMS communiceer je makkelijk met de stembureauleden. Via een gebruiksvriendelijke editor kan je van teksten opstellen en de opmaak ervan makkelijk aanpassen. 

E-learnings & trainingen: Stembureaumanager heeft koppeling met partijen zoals SEP, Tele'Train en Metier Academy. Indien het stembureaulid een training dient te volgen kan deze vanuit de portal gestart worden. Na afloop wordt het resultaat van de training automatisch verwerkt en getoond in de portal. Naast deze e-learnings is het mogelijk voor stembureauleden om zelf een plekje te kiezen voor een klassikale training.

Schouw van stembureaus: De Stembureaumanager kan ook gebruikt worden door uitvoerders van de schouw van de stembureaus. Er kan exact worden vastgelegd of de locatie voldoet aan de eisen. Ook is het mogelijk om de schouw vast te leggen op basis van de checklist van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Validatieprofielen: Om goede controle te houden bij de selfservice wordt in de Stembureaumanager gewerkt met gebruikersprofielen en validatieregels. Op basis van een gebruikersprofiel wordt bepaald welke functie gekozen mag worden. Met de gemeente specifieke validatieregels (bijvoorbeeld: minimaal één ambtenaar op een stembureau) stel je zelf in welke aanmeldingen er gevalideerd moeten worden. 
Uitslagenmodule: verkiezingsuitslagen van de gemeente op een mooie manier inzichtelijk maken aan de burgers. De verschillende verkiezingsuitslagen zijn per verkiezing en per stembureau interactief inzichtelijk.

Enquêtemodule: Voor het verkrijgen van feedback van de stembureauleden (per functie) op het verkiezingsproces. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat de Stembureaumanager voor jouw gemeente kan betekenen? Vraag dan een demo aan of bezoek de website van Stembureaumanager voor aanvullende informatie.  
Deel via:

‘Klanttevredenheid staat voor mij centraal! Daar zet ik mij elke dag voor in en word ik blij van! Samen alles uit iBurgerzaken halen met blije burgers en medewerkers als resultaat.’

Irma Kadiric, Accountmanager
Irma.png (3)