Direct naar de content
icon search white
2 juni 2020 - Nieuws

Strategische samenwerking met Partners4IT rondom verkiezingen

Aanleiding voor de strategische samenwerking is dat PinkRoccade Publiekszaken al geruime tijd de wens heeft om het portfolio van iBurgerzaken uit te breiden met nieuwe functionaliteiten rondom het verkiezingsproces. Partners4IT was tegelijkertijd op zoek om het product Stembureaumanager (SBM) toegankelijker te maken voor alle gemeenten in Nederland.

Innovatie en passie
Partners4IT en PinkRoccade hebben elkaar gevonden als perfecte partner om gemeenten volledig te ontzorgen en voor te bereiden op de verkiezingen. Partners4IT en PinkRoccade zijn beide innovatieve vooruitdenkers met moderne oplossingen gericht op selfservice en procesoptimalisatie. Beide organisaties hebben passie voor de zorg en lokale overheid. Samen met klanten uit deze markten, creëren we toekomstbestendige oplossingen.

‘Wij zijn ervan overtuigd dat samen ontwikkelen met klanten en het slim toepassen van technologische ontwikkelingen de sleutel tot succes is. Zo zijn onze klanten klaar voor de veranderingen en in staat de dienstverlening effectief en efficiënt uit te voeren.” vertellen Arian van Dongen van Partners4IT en Engelbert Wijnhoven van PinkRoccade Publiekszaken.’

Nieuwe functionaliteiten rondom het verkiezingsproces

Aanleiding voor de strategische samenwerking is dat PinkRoccade al geruime tijd de wens heeft om het portfolio van iBurgerzaken uit te breiden met nieuwe functionaliteiten rondom het verkiezingsproces. Partners4IT was tegelijkertijd op zoek om het product Stembureaumanager (SBM) toegankelijker te maken voor alle gemeenten in Nederland. De producten iBurgerzaken (PinkRoccade) en Stembureaumanager (Partners4IT) zijn op dit moment mooie innovaties in de gemeentelijke markt. Middels deze strategische samenwerking krijgen de gemeenten een moderne oplossing en hulpmiddel voor de komende 7 verkiezingen. De Stembureaumanager wordt hiermee een integraal onderdeel van de iBurgerzaken suite.

Optimaliseer het proces rondom stembureaus en presentatie van verkiezingsuitslagen

De Stembureaumanager is in co-creatie ontwikkeld met o.a. de gemeenten Rotterdam, Zwijndrecht en Den Haag. Het product is zeer rijk in functionaliteit en ondersteunt gemeenten in de voorbereiding van verkiezingen. Als gemeente configureer je zelf hoe de verkiezing eruit moet zien en laat vervolgens de stembureauleden de aanmeldingen en wijzigingen onderhouden via een online portal. Hierdoor wordt de bemensing van de stembureaus vele malen gemakkelijker. Is de verkiezing achter de rug? Via de uitslagen module worden opkomstpercentages en (voorlopige) uitslagen grafisch weergegeven en gepresenteerd. Na afloop delen stembureauleden de ervaringen over de gang van zaken en geven ze de verbeterpunten door via de enquêtetool.
Stembureaumanager heeft in de loop der jaren zichzelf bewezen. Al sinds 2016 wordt het gebruikt om verkiezingen te organiseren. Bij de Europese Parlementsverkiezing van 2019 hebben meer dan 10.000 stembureauleden uit o.a. Utrecht, Groningen, Nissewaard en Hellevoetsluis hun eigen plaatsje op het stembureau kunnen reserveren met de Stembureaumanager.

Een partnership met hetzelfde DNA

Een strategische samenwerking werkt vooral goed als je elkaars kwaliteiten benut...

‘Je moet elkaars toegevoegde waarde zien en bij elkaar passen. Vanuit die positie ga je elkaar versterken. Dat is de kern.’

Beide organisatie werken al jaren samen met gemeenten om de digitale dienstverlening voor burgers en ambtenaren te optimaliseren. Het gezamenlijk DNA is dat beide organisaties altijd in co-creatie met gemeenten het product ontwikkelen en onderhouden. Hierbij staan waarde toevoegen voor de burger (selfservice) en medewerkers (procesoptimalisatie) voorop.

Over Partners4IT

Partners4IT bestaat uit zeer ervaren softwareontwikkelaars met veel ervaring in het domein van verkiezingen. Centraal in de totstandkoming van de Stembureaumanager, is de samenwerking met gemeenten. De gemeente levert de functionele proceskennis en Partners4IT vertaalt dit in een state-of-the-art webapplicatie. Lees meer op de website van Partners4IT.

Neem gerust contact met mij op

Mocht je nog vragen hebben of wens je aanvullende informatie en/of een demo over de Stembureaumanager? Neem dan contact op met Engelbert Wijnhoven via: Engelbert.Wijnhoven@PinkRoccade.nl.

Deel via:

‘Optimaliseren van processen dankzij innovaties met klanten en partners.’

Engelbert Wijnhoven, Innovatie Manager
Engelbert Wijnhoven