Direct naar de content
icon search white
13 november 2019 - Onze verhalen

Werken bij PinkRoccade: veelzijdiger dan je denkt

Toen ik bijna 7 jaar geleden solliciteerde op de functie van gemeente-adviseur bij PinkRoccade Local Government had ik eigenlijk geen idee wat ik kon verwachten. Ik had een achtergrond als beleidsambtenaar en leidinggevende in het sociaal domein. Ik wist dat software en ICT veel meer kansen boden dan we bij de gemeente benutten. En ik was op zoek naar avontuur. Tot mijn eigen verbazing had ik een enorme klik met de organisatie en het werkveld!

  • Naam: Erleyne Brookman
  • In dienst sinds: 2013
  • Huidige functie: Managing Director bij PinkRoccade Samenlevingszaken

Verschil tussen softwareleverancier en gemeente

Ik werd meteen geconfronteerd met het belangrijkste verschil tussen de ICT en mijn beleidswerk: als het niet klopt, doet niks het. Bij het maken van beleid maakten we prognoses en stelde vervolgens zaken bij. Bij de software moet alles kloppen, anders werkt een proces of de programmatuur niet. Ik snapte er niks van. Als ik bij een willekeurige elektronica-zaak naar binnenliep, liep ik altijd naar buiten met een meteen werkende laptop. Ik wilde dat niveau van dienstverlening ook 100% van de tijd bieden: plug and play en geen zorgen. Het leek me het summum voor gemeenten.

Inmiddels weet ik wel beter. Achter de programmatuur op die laptop zitten duizenden mensen te werken om alles tot in de laatste details goed te krijgen. Voor elk programma steken bedrijven uren, maanden, jaren voor het op de markt komt. En je keuze is beperkt: je moet het doen met wat zij bedacht hebben. Je eigen invloed als 1 van de miljarden eindgebruikers is nul. Of heb je wel eens de helpdesk van Microsoft of Apple gebeld met een goed idee? Onze strategie richt zich natuurlijk ook op een optimale gebruikerservaring. Maar we werken daarvoor met klanten die invloed uitoefenen op al onze producten.

Waarom diversiteit zo belangrijk is

Toen ik dat door had, was mijn eigen rol in het proces ineens ook een stuk duidelijker. En begon ik ons bedrijf en onze processen nog meer te waarderen. Inmiddels ben ik directeur van een business unit. Ik ben verantwoordelijk om een grote complexe machine draaiende te houden en tegelijk onze klanten optimaal te bedienen. Uiteindelijk wil ik hen het gevoel geven zoals jij met een nieuwe laptop de deur uit loopt: je drukt op de knop en het werkt. Maar ze ook zo veel mogelijk betrekken bij de ontwikkeling en verbetering van onze producten.

Daarvoor moeten heel veel mensen heel veel verschillende dingen doen. En dat maakt ons werk zo aantrekkelijk. Ik kan nog steeds geen regel programmeren. Ik kijk met veel bewondering naar de collega’s die dat wel doen. Zij zijn een groot onderdeel van ons succes. Maar er is zo veel meer...

‘Helpdeskmedewerkers, consultants, marketing, business developers, designers, sales: allemaal hebben ze een eigen rol. En voor elke rol zoek ik mensen met een eigen kijk op hun vakgebied en de wereld.’

Daag me uit om jouw plek in onze organisatie te vinden

Zo’n verscheidenheid aan rollen vraagt om een verscheidenheid van mensen. Het succes van onze klanten, en dus van onze producten en dienstverlening, vraagt om teams die elkaar durven uit te dagen. Die allemaal vanuit hun eigen expertise en achtergrond kritische vragen stellen. Aan elkaar en aan mij. Voor mij een belangrijke drijfveer om actief te sturen op veel diversiteit in onze teams. Op elke mogelijke manier. Twijfel je of je met jouw achtergrond wel in onze organisatie past? Daag me alsjeblieft uit om met je mee te denken! Want we zijn veelzijdiger dan je denkt.

Erleyne Brookman - PinkRoccade Samenlevingszaken - spreker
Deel via: