Direct naar de content
icon search white
20 mei 2020 - Onze verhalen

Van Young Professional naar Managing Director

Jong en onervaren was ik toen ik in 2009 bij PinkRoccade startte als Young Professional. Ik had interesse in computers maar verder geen technische achtergrond, diepgaande kennis of ervaring op het gebied van IT. Gelukkig keek PinkRoccade verder dan dat en al snel mocht ik voor het eerst als Consultant naar een klant. Erg spannend, maar met behulp van collega’s die op de achtergrond beschikbaar waren om mij te ondersteunen en een begripvolle gemeente kwam het snel goed. 

  • Naam: Stefan Kuijpers
  • In dienst sinds: 2009
  • Huidige functie: Managing Director bij PinkRoccade Informatievoorziening

Meer taken en verantwoordelijkheden

In no time kreeg ik meer taken en verantwoordelijkheden binnen het consultancy team, iets wat bij PinkRoccade bijna vanzelfsprekend is voor mensen die initiatief tonen en laten zien dat ze willen leren. In minder dan een jaar tijd mocht ik complete projecten bij gemeenten helemaal zelfstandig uitvoeren, inclusief spannende upgrades in het weekend waarbij de gemeente op maandagochtend weer online moest zijn. Ook zag ik kansen op het gebied van sales ondersteuning, ik werd steeds vaker meegevraagd om een demo van het systeem te geven of de klant te adviseren om voor onze oplossing te kiezen. Vanuit mijn interesse in de software en commerciële achtergrond kreeg ik na ruim 3 jaar de kans om Product Manager te worden waardoor ik niet alleen verantwoordelijk werd voor de product- en marktontwikkeling van een complete softwarelijn maar ook nog eens deel mocht uitmaken van het Management Team en ik kreeg 3 teamleden die ik mocht gaan aansturen! Voor mij een ongelooflijk mooie kans en een groot gevoel van vertrouwen dat PinkRoccade in mij uitsprak met deze kans.

Ontwikkelen in leidinggeven

Na 3 jaar als Product Manager begon het toch weer te kriebelen en heb ik aangegeven me te willen ontwikkelen in leidinggeven en meer het sales te gaan doen. In 2016, 7 jaar na mijn start als Young Professional, ben ik dan ook gestart als Sales Manager. Hierin ben ik verantwoordelijk voor het sales-, marketing- en unit ondersteuningsteam. Samen zorgen we voor de groei van onze organisatie en de tevredenheid van onze klanten. De ultieme beloning kwam nadat ik ongeveer 9 jaar in dienst was bij PinkRoccade. Ik kreeg de mogelijkheid om Directeur te worden van de business unit Informatievoorziening. Voor mij een mooie kans om samen met het team verder invulling te geven aan de toekomst van ons mooie bedrijf.

‘Ik werk bij PinkRoccade omdat er altijd voldoende nieuwe dingen gebeuren die het uitdagend houden en tot nieuwe kansen leiden. Door het initiatief te nemen bepaal je hier zelf hoe en hoe snel je carrière vorm krijgt. Ik kan het je van harte aanraden!’

 

 

 

Deel via: