Direct naar de content
icon search white
16 mei 2019 - Onze verhalen

Onze eerste maanden als Consultants Young Professional

Wij zijn Bram, Jan, Renate en Roxanne en zijn allen als Consultant werkzaam bij de Business Unit Informatievoorziening. Graag willen we jullie in deze blog meenemen over onze ervaringen tijdens onze eerste maanden bij PinkRoccade Local Government.

  • Naam: Bram Hanegraaf, Jan Verhoeven, Renate Kerkhof & Roxanne van der Zwan
  • In dienst sinds: 2018
  • Huidige functie: Consultants bij PinkRoccade Informatievoorziening

Hoe wij bij PinkRoccade terecht zijn gekomen

Op maandag 3 september zijn wij met z’n vieren gestart. Twee van ons zijn via een informatieavond hier terecht gekomen, één liep al stage en de ander had gesolliciteerd. Alle vier een compleet andere achtergrond, maar toch wel prettig om elkaar te kunnen steunen op een nieuwe werkplek. Wat ons vanaf dag één meteen opviel, was het warme welkom (o.a. een bloemetje met persoonlijke boodschap) en de bereidheid van iedereen om ons wegwijs te maken.
 
De eerste zes weken stonden vooral in het teken van onze weg vinden binnen de werkvloer, de complexe materie rondom de informatiestromen en de producten. Dit deden we vooral door kennissessies, kennismakingsgesprekken met collega’s en e-learnings te bekijken. Ook liepen we met ervaren collega’s mee op de helpdesk of bij de klant. Na zes weken dachten we een prima eerste beeld te hebben van hoe de producten en ketens in elkaar steken, maar dat was pas het begin.

De herindeling van de gemeenten

Tot dit moment deden we veel samen. Normaal gesproken gaan nieuwe consultants in de eerste periode samen met een ervaren collega veel naar klanten, maar door de herindelingen hebben we veel werkzaamheden remote (op kantoor) gedaan. De datum 1 januari 2019 stond al geruime tijd rood omcirkeld in elke agenda van de Business Unit. Bij een herindeling gaan er twee of meer gemeenten samen over in één nieuwe gemeente. PinkRoccade heeft acht van de dertien herindelingen binnen Nederland uitgevoerd. 
 
Door wisselingen in het personeelsbestand, werden we op een positieve manier meteen in het diepe gegooid. We werden aangesteld als aanspreekpunt voor een eigen herindeling. Van half oktober tot en met begin februari zijn we non-stop hiermee bezig geweest, van de voorbereidingen tot het afronden van de laatste koppelingen in de productiefase.
 
Nu de herindelingen grotendeels zijn afgerond, kunnen we ons focussen op de gestelde doelstellingen en het ontwikkelen van eigen specialismen. Ook willen we meer kennis opdoen en gaan we ons richten op het verzorgen van opleidingen. Ondanks de complexiteit van de producten, zijn we alle vier van mening dat we al ons steentje bij kunnen dragen en al onderdeel zijn van het team.

 

‘Nu de herindelingen grotendeels zijn afgerond, kunnen we ons focussen op de gestelde doelstellingen en het ontwikkelen van eigen specialismen.’

 

 

BJRR.png

 

Deel via: