Direct naar de content
icon search white
28 juni 2022 - Onze verhalen

Mijn Burgerzakenreis

Intussen ben ik een behoorlijke ‘oude rot in het vak’ kun je wel zeggen…. 

Al sinds 2001 werk ik binnen het vakgebied van burgerzaken. Destijds startte ik in Amsterdam-Noord als medewerker aan de balie. Later heb ik lange tijd gewerkt voor de gemeente Velsen. Tussen 2008 en 2021, in totaal dus 13 jaar. 

  • Naam: Steffen Hessel
  • Huidige functie: Consultant bij PinkRoccade Publiekszaken

Vanuit werkzaamheden aan de balie heb me door de jaren heen doorontwikkeld van BRP specialist naar functioneel beheerder. Telkens was ik bezig met de verbetering van processen en andere zaken, dat is waaruit ik veel energie haal. Ook binnen verschillende projectgroepen nam ik in die tijd rollen aan waardoor ik telkens een bijdrage kon leveren aan optimalisatie en werkbaarheid. In Velsen maakte ik in 2018 kennis met iBurgerzaken van PinkRoccade Publiekszaken, toen geïmplementeerd binnen onze gemeente. 

Onverwachte switch

Totaal niet bewust van de nieuwe stap die me te wachten stond was ik. Na een uitgebreid gesprek en kennismaking met iemand binnen het team van PinkRoccade, die me vertelde over de interessante ontwikkelingen daar, ging het snel. De overstap ging prettig en vloeiend en in mijn eerste week bij PinkRoccade werkte ik voor de Amsterdamse stadsloketten. Een dag per week was ik in Bodegraven, de rest in Amsterdam, deze laatste zat toen middenin de livegang van iBurgerzaken.

Mijn rol daagt me uit

Wat ik geweldig vind, is dat ik de meeste werkdagen lekker op de fiets naar mijn werkplek rijd. Momenteel ben ik nog druk aan het leren, ik verdiep me verder in de applicaties, waarbij ik merk dat ik al veel weet maar zeker ook veel nieuwe dingen leer. Mijn persoonlijke uitdaging ligt vooral in de vraag; hoe haal ik bij onze aangesloten gemeenten op wat ze echt nodig hebben en willen? Ik verval nog wel eens in de rol van ‘oplosser’, omdat ik gewend ben te handelen en ad-hoc zaken (zelf) op te pakken. Dat is ook wel een beetje de ‘aard van het beestje’. Die structuur erin brengen en zorgen dat mijn rol de juiste inhoud krijgt, dat is een focuspunt waarmee ik mezelf lekker bezighoud. Als consultant wil ik namelijk graag ondersteuning en kennisoverdracht bieden, dat is het doel.

Cultuur

De mensen zijn leuk bij PinkRoccade! De organisatie is lekker plat en de snelheid en dynamiek voelt goed. Samen staan we voor dezelfde doelen en daar werken we naartoe. Collega’s zijn behulpzaam. Omdat mijn inwerkperiode eigenlijk meer een duik in het diepe was, heb ik veel zelf uitgezocht. Dat was wel uitdagend, maar is me aardig gelukt. Ik ben op de eerste dag gewoon gestart in Amsterdam ter ondersteuning bij de livegang van iBurgerzaken, de basis van PinkRoccade. Wat een begin!

Deel via: