Direct naar de content
icon search white
23 november 2021 - Onze verhalen

De cirkel is rond

Na mijn afstuderen in de antropologie kwam ik lastig aan een baan, gezien de economische crisis waarin we verkeerden. Via een uitzendbureau belandde ik bij de gemeente Amsterdam en startte daar als medewerkster aan de balie van Burgerzaken.

  • Naam: Ruby Monde
  • Huidige functie: Consultant bij PinkRoccade Publiekszaken

Burgerzaken na Antropologie

Omdat de gemeente een flexibele schil wilde opbouwen zochten ze ook mensen vanuit andere invalshoeken en met verschillende achtergronden. Binnen de afdeling ben ik daar razendsnel opgeleid. Na een klein jaar kwam ik in contact met iemand van PinkRoccade Publiekszaken, waarna ik de kans kreeg hier te gaan werken. Die uitdaging leek me enorm leuk met de ervaring die ik reeds had opgedaan bij de gemeente. Ik merkte dat ik met mijn achtergrond producten handig kan toetsen, ik weet hoe lijntjes lopen en wat een medewerker binnen Burgerzaken op zich afkrijgt. Daarom kan ik processen en oplossingen beeldend brengen.

Ervaring

Als consultant werk ik sinds 2016 binnen de businessunit Publiekszaken. Wat ik zo leuk vind aan het werk is het stukje advisering dat telkens terugkomt. Ik help Burgerzaken binnen de gemeente naar een werkbaardere situatie. Het is een leuke en snelle wereld, die zowel in het werk voor mijn werkgever als voor de gemeenten voor veel variëteit zorgt. Mijn studie is ontzettend breed inzetbaar merk ik. We zijn in ons vak ook bezig met het bekijken van het gedrag van mensen. Waarom werken mensen zoals ze dat doen? En kan dat niet gemakkelijker en efficiënter? Misschien ga ik nog eens ooit dieper onderzoek doen bij onze gebruikers en kan ik ook op die manier mijn rugzak praktisch inzetten.

Goud waard

Mijn collega’s binnen PinkRoccade binden mij aan de organisatie. Binnen Publiekzaken hebben we een leuk team waarin iedereen elkaar helpt en met elkaar meedenkt. Niemand staat er alleen voor. Verder vind ik het geweldig om klanten uit de waan van de dag te halen en met een stukje inzicht te kunnen enthousiasmeren over een app, aanpak of workflow. Als consultant geef ik ze inzichten waarmee ze verder kunnen. Meestal wordt je ontvangen met open armen en in co-creatie met onze kwartiermakers werken we samen aan optimalisatie van onze producten. Geweldig! 

Cirkel is rond

In 2021 stond Amsterdam op de planning om iBurgerzaken te gaan implementeren. Dat was voor mij de trigger om in de vooraanloop opnieuw te kiezen voor PinkRoccade, want tussentijds heb ik nog gewerkt bij de BUCH gemeenten als supervisor van de balie & ontvangst teams Burgerzaken.

Waar ik ooit begon op de afdeling Burgerzaken als baliemedewerker, mocht ik nu deel uitmaken van het team dat iBurgerzaken zou implementeren. Na deze uitrol van iBurgerzaken was voor mij de cirkel rond. Bij de gemeente waar is startte op de afdeling Burgerzaken was ik ons mooie basisproduct nu aan het inburgeren. Binnen dit team richtte ik mijn energie op de medewerkers. Hier kwam de focus, naast de inrichting, tevens te liggen in het opleiden en trainen van de mensen. En voor wie het leuk vindt; lees hier het verhaal en bekijk de aftermovie. Voor mij een geweldig mooie ervaring waar ik nog lang van ga nagenieten! 

Deel via: