Direct naar de content
icon search white
18 december 2019 - Onze verhalen

Business analist Ingmar Uijl

Deze keer mag ik jullie vertellen over mijn ervaringen met PinkRoccade als werkgever. Mijn naam is Ingmar Uijl, Business analist bij de unit Samenlevingszaken. Ik ben 27 jaar oud en woon in Waalwijk. Dit laatste is eigenlijk ook niet altijd het geval. Meerdere dagen van de week ben ik ook in Tilburg te vinden bij mijn vriendin Lieke , zij is juffrouw en staat voor de klas.

  • Naam: Ingmar Uijl
  • In dienst sinds: 2014
  • Huidige functie: Business Analist bij PinkRoccade Samenlevingszaken

Klanten de juiste functionaliteit aanbieden

Zoals ik al aangaf in mijn introductie ben ik dus business analist bij de businessunit Samenlevingszaken. Onze unit levert software aan gemeente voor het sociaal domein. Dit gaat van de uitkeringsaanvraag tot en met het vergroten van de zelfredzaamheid bij probleemgezinnen. In mijn functie als business analist, welke ik nu sinds 2 jaar uitoefen, ben ik verantwoordelijk dat onze klanten de juiste functionaliteit aangeboden krijgen. Dit doe ik met name voor het regie-deel van het sociaal domein.

Begonnen als afstudeerstagiaire

Ondanks mijn 27 jaar heb ik er al een behoorlijke carrière opzitten binnen PinkRoccade. In 2013 ben ik begonnen als afstudeerstagiaire. Vervolgens ben ik na mijn afstuderen blijven werken op de Servicedesk. Vanuit de Servicedesk ben ik vervolgens een aantal keer doorgegroeid naar functie van onder andere consultant en leadconsultant alvorens ik in mijn huidige functie als business analist terechtkwam.

Nieuwe inzichten

Ik kan vertellen dat het 5 interessante jaren zijn geweest, toen ik begon was TSS, ons moederbedrijf, nog een redelijk compacte organisatie. Door de jaren heen zijn we mede door een fix aantal overnames flink gegroeid. Persoonlijk heeft dit voor mij best wel een aantal kansen met zich meegebracht. Door deze overnames heb ik in mijn functie de kans gekregen om te kijken hoe zusterbedrijven van ons bepaalde zaken aanpakken. Dit heeft mij weer nieuwe inzichten opgeleverd in mijn functie als business analist.

Een voorbeeld van deze nieuwe inzichten is het werken met roadmaps. Onze klant weet bijvoorbeeld nu al in grote lijnen wat ze in Q4 2020 van ons kan verwachten. Natuurlijk zijn we in bepaalde elementen wel afhankelijk van externe ontwikkelingen , maar ik durf met 90% zekerheid te zeggen dat we hetgeen wat op onze roadmap staat ook daadwerkelijk gaan leveren. Deze kennis heb ik opgedaan tijdens een van onze TSS Advanced academies. Dit moet je eigenlijk zien als de ouderwetse collegezaal , maar dan met al onze businessunits.

‘Samen proberen we te leren van elkaar. Dit levert voor mij waardevolle nieuwe inzichten op.’

Overigens kan ik ook vertellen dat deze TSS Advanced academies voor mij tegenwoordig een jaarlijks ritueel zijn geworden. Dit is natuurlijk ontzettend leerzaam!

Ambitie en toekomst

Als ik kijk naar mijn afgelopen 5 jaar ben ik daar best trots op! Ik werk voor een mooi bedrijf en ik krijg kansen. Deze kansen helpen mij om ambitieus te blijven en ook toekomstige doelen te stellen. Mijn volgende doel heb ik al duidelijk voor mezelf, ik wil productmanager worden. In die functie stuur ik een team van business analisten aan welke inhoudelijk verantwoordelijk zijn voor de vakapplicaties. De komende periode wil vooral ervaring opdoen voor deze functie. Enerzijds door deel te nemen aan het future leader network binnen onze organisatie. Anderzijds door te gaan kijken bij andere TSS bedrijven en te praten met mensen die een soort gelijk pad doorlopen hebben als ik nu doorloop.

Neem gerust contact met mij op
Mocht je vragen hebben over de functie van business analist, de ervaringen die ik heb met PinkRoccade of gewoon een kop koffie willen drinken? Voel je vrij om contact op te nemen! Je kan me bereiken op 06-46091064. Wie weet zie ik jou binnenkort bij ons op kantoor.

Ingmar Uijl - PinkRoccade Samenlevingszaken
Deel via: