Direct naar de content
icon search white
16 mei 2019 - Onze verhalen

21 jaar Young professional in IT

IT is een samenraapsel van een grote diversiteit aan onderwerpen die te maken hebben met de ontwikkeling, uitrol, educatie over en onderhoud van programmatuur, de bijbehorende documentatie en allerlei projectorganisaties die deze onderwerpen ondersteunen. En dit alles om organisaties, groeperingen of individuen van informatie te voorzien. Want dat is waar IT voor staat: Informatie Technologie.

  • Naam: Tony van Hest
  • In dienst sinds: 1997
  • Huidige functie: Scrum Master bij PinkRoccade Informatievoorziening

21 jaar Young professional in IT?

Jazeker! Al 21 jaar ben ik werkzaam bij het TSS (Total Specific Solutions)  bedrijf PinkRoccade Local Government, en de mogelijkheden die dit bedrijf biedt maken dat ik alle ruimte heb gekregen, en daarmee ook dankbaar heb genomen, om die grote diversiteit aan onderwerpen te verkennen. Dat is ook het onderscheidend vermogen dat PinkRoccade Local Government heeft in de markt van softwarebedrijven als je het mij vraagt.

Leuk als je medewerker bent maar daar heb je toch niets aan als je geen medewerker bent?

Niets is minder waar. PinkRoccade Local Government heeft zoals een collega al eens in een andere blog heeft verteld TOV waarden. TOV staat voor Toegewijd, Ondernemend en Vooruitstrevend. PinkRoccade Local Government hecht veel waarde aan mensen die deze TOV waarden in zich hebben, maar ook als organisatie willen ze TOV zijn:
  • Toegewijd aan personeel en klanten, maar ook aan de nieuwe generatie die mogelijk ooit deel wil uitmaken van PinkRoccade Local Government of met de producten en diensten van PinkRoccade Local Government te maken krijgen.
  • Ondernemend om als bedrijf gezond te blijven, om onze producten en diensten up to date te houden met de laatste wet- en regelgeving en hoogste veiligheidsstandaarden om continuïteit te kunnen blijven bieden.
  • Vooruitstrevend door niet alleen midden in de huidige en toekomstige maatschappij te staan maar ook deze te betrekken in onze processen of kennis te laten maken met onze organisatie.

Laten we eens stagiairs of afstudeerders als voorbeeld nemen

PinkRoccade Local Government draagt Stagiairs en afstudeerders een warm hart toe en regelmatig zijn deze in onze organisatie te vinden. Natuurlijk herken je veel stages en afstudeerprojecten als IT-specifieke stages, maar niet alles is “puur” IT. Zo zijn er ook stages en afstudeerprojecten op bijvoorbeeld communicatie, HR en bedrijfsvoering terug te vinden. Op dit moment mag ik als mentor een afstudeerster begeleiden die een afstudeer stage in toegepaste psychologie aan het uitvoeren is.
 

Hoe werkt dat dan zo'n stagiair of afstudeerder?

Een stagiair of afstudeerder is dat bij ons voornamelijk in titel. Voor de rest wordt deze net als een nieuwe young professional opgenomen in de afdeling waar de (afstudeer)stage wordt uitgevoerd. Je krijgt net als bij een young professional een mentor toegewezen, wordt opgenomen in het team waar je voornamelijk mee te maken krijgt en je krijgt alle benodigde middelen ter beschikking om je (afstudeer)stage uit te voeren. Je krijgt een rondleiding door het bedrijf en wordt voorgesteld aan de mensen van je afdeling waar je terechtkomt, en je schrijft een klein voorstel stukje zodat de hele organisatie weet wie je bent en wat je komt doen. Je doet mee met alle events waar je team aan mee doet, waar je voor je (afstudeer)stage aan mee moet doen en waar de hele afdeling/organisatie aan mee doet.  De flexplekken door het hele bedrijf maken dat je ook altijd bij je team kunt zitten of bij die personen waarmee je voor je (afstudeer)stage wil samenwerken. Regelmatig overleg over de voortgang met je mentor en tussentijdse presentaties aan de opdrachtgever helpen met een goede focus voor de opdracht en voorkomen al te rigoureuze wendingen in de uitvoering.
 

Is dat niet lastig een stagiair of afstudeerder begeleiden?


Nee hoor, sterker nog het is hartstikke leuk en PinkRoccade Local Government biedt je ook de ruimte om de begeleiding te kunnen doen. Het is hartstikke leuk om kennis te delen en geweldig om mensen iets te leren over de omgeving, diensten en producten waarmee ze aan de slag gaan en die met de opgedane kennis daarna waarschijnlijk jou iets kunnen leren. Je kunt het zelfs een symbiose noemen waarin je als mentor de ervaring en kennis van ons bedrijf inbrengt en de (afstudeer)stagiair de vernieuwing aandraagt. Ook is het contact tussen de mentor bij ons bedrijf en de begeleider op school erg waardevol omdat hiermee vanuit beide organisaties (opleiding en PinkRoccade Local Government) de delta duidelijk is. Immers de opleiding weet niet alles over de omstandigheden bij PinkRoccade Local Government en vice versa. Met deze contacten sturen beide begeleiders wel aan vanuit eenzelfde delta zodat de (afstudeer)stagiair wel vanuit een eenduidige focus kan werken.
PinkRoccade Local Government: Waar jong en oud innoveren en elkaar complementeren door van elkaar te leren!

‘Het is hartstikke leuk om kennis te delen en geweldig om mensen iets te leren over de omgeving, diensten en producten waarmee ze aan de slag gaan en die met de opgedane kennis daarna waarschijnlijk jou iets kunnen leren.’

tony.png (2)

 
Tony van Hest
Tony.vanhest@pinkroccade.nl
06-46091080
Deel via: