Direct naar de content
icon search white
"Beleidsmedewerkers beschikken over actuele data en kunnen snel reageren op beleidsbesluiten"

Gemeente Bronckhorst implementeert iNzicht

12 september 2018
180619_STILL08_CLEAN.jpg
AVG compliant Geïntegreerde oplossing die in lijn is met de privacy wetgeving (AVG).
Eén digitaal informatieplatform iNzicht verzamelt data op één centrale plaats en beheert de gehele keten.
Creëer inzicht en grip op verschillende domeinen iNzicht is dé oplossing voor realtime beschikbaarheid van beleidsrelevante- en sturingsinformatie

Gemeente Bronckhorst implementeert iNzicht

Wij zijn benieuwd naar hun behoefte op het gebied van datagedreven sturing. Want wat missen zij in de huidige manier van informatie verzamelen, analyseren en het verkrijgen van inzichten? Wat gaat iNzicht hen bieden? Wij gingen op pad naar het mooie Hengelo en legden deze vragen voor aan Johan van Cranenburgh. Hij is sinds 8 jaar werkzaam als manager Sociaal domein bij deze gemeente. In zijn functie stuurt hij het cluster Participatie aan. Hierin worden alle taken rond de Wmo, Onderwijs, Jeugdzorg en de Participatiewet uitgevoerd.

Download de hele referentcase onderaan deze pagina. 

Oriëntatie en het besluit voor iNzicht

Datagedreven sturing is een belangrijk topic binnen deze gemeente. Naast de
projectgroep binnen het zorgdomein is er ook een speciale projectgroep om de
verschillende domeinen samen te laten werken op het gebied van datagedreven
sturing.

De uitdaging: uitgebreide en overzichtelijke informatie

Gemeente Bronckhorst zocht naar een eenvoudige manier om management
informatie te verzamelen, analyseren en te presenteren op 1 overzichtelijke plaats. Vooral het presenteren van informatie is belangrijk voor het management en bestuur. Zij ontvangen informatie graag op een uniforme manier, in overzichtelijke grafieken en tabellen. Dit is mogelijk met iNzicht. Daarbij is het voor beleidsmedewerkers interessant om met iNzicht beschikbare informatie op te halen en toe te passen.

Wij zijn live en de verwachtingen zijn hoog!

iNzicht Sociaal domein is half juli geïmplementeerde binnen het cluster Participatie. Vanaf 1 augustus is de module operationeel voor Wmo en Jeugd, de verwachtingen hiervoor zijn dan ook hoog. 

iNzicht Sociaal domein is van oorsprong voor het zorgdomein. Voor gemeente Bronckhorst is het belangrijk dat het participatie gedeelte via iNzicht beschikbaar is, zodat zij de mogelijkheid hebben om de data te integreren. 

Neem contact met ons op!

Ook aan de slag met datagedreven sturing?

Wil jij net als gemeente Bronckhorst aan de slag met datagedreven sturing en iNzicht, neem dan contact op met Cora Schreuders of Harry Schouten voor meer informatie of een vrijblijvende demo op locatie. 

Deel via:

Download hier de volledige referentcase

In de volledige case gaan we verder in op de uitdagingen voor gemeente Bronckhorst, implementatie, verwachtingen en tips van Johan van Cranenburgh.

De volledige referentcase bekijken?

Download document (1MB)

Gemeentelijke Informatievoorziening | Kennisgerichte oplossingen

Gemeenten en andere overheidsorganisaties krijgen nieuwe taken en verantwoordelijkheden waardoor nieuwe samenwerkingen met andere gemeenten, waterschappen, veiligheidsregio's, uitvoeringsorganisaties en andere ketenpartners ontstaan.

Informatievoorziening

Experts

Maak kennis met onze experts

‘Samen kom je verder!’

Cora Schreuders, Product Manager Datagedreven sturing
Cora website.png