Direct naar de content
icon search white
Verkiezingen

iVerkiezing - ons product

Vanaf de eerste voorbereidingen tot en met de dag van de verkiezing zelf komen veel dingen kijken. Denk hierbij aan het selecteren van de kiesgerechtigden, het indelen van de stemdistricten, het aanmaken van het kiesbestand en het muteren van de stempassen. Maar ook de hele organisatie rondom de stembureaus en de leden. Gemeenten hebben hierin een belangrijke verantwoordelijkheid, aangezien zij ervoor moeten zorgen dat alles op de verkiezingsdag vlekkeloos verloopt.

iVerkiezing Extra

iVerkiezing Extra zorgt ervoor dat jij de voorbereidingen tot aan de dag van de verkiezing zo gemakkelijk mogelijk kunt uitvoeren. Deze app is speciaal ontwikkeld voor de voorbereidingen van het selecteren van de kiesgerechtigden, het indelen van de stemdistricten, het aanmaken van het kiesbestand en het muteren van de stempassen. De kwartiermakers hebben daarbij goed gekeken hoe medewerkers én burgers in dit proces efficiënter kunnen werken:

  • Digitale aanvraag van vervangende stempassen, kiezerspas en volmacht;
  • Automatisch aanmaken van Selectie door iBurgerzaken;
  • Gemakkelijke en snelle indeling stemdistricten via interactieve kaartweergave en live sterktelijst;
  • Automatische bijwerking mutaties in de BRP in het kiesbestand;
  • Aanvragen en mutaties worden meteen toegevoegd aan het ROS.

Verdeel kiesgerechtigden snel over stemdistricten

Misschien wel het meest concrete voorbeeld is de verdeling van kiesgerechtigden over stemdistricten. Dit is namelijk visueel gemaakt binnen iVerkiezing. Daardoor is het toevoegen en/of wijzigen van stemdistricten kinderspel. Dankzij de live sterktelijst zie je bovendien direct op de kaart hoeveel kiesgerechtigden er in elk stemdistrict en in elk postcodegebied zitten. Een postcodegebied klik je vervolgens eenvoudig van het ene naar het andere stemdistrict. Waarna je meteen ziet wat dan het totaal aantal kiesgerechtigden voor elk district is.

Inge Sauvé, projectleider Dienstverlening bij gemeente Helmond

‘Voor het indelen van de stemdistricten hoeven we geen advies meer in te winnen bij onze GEO-afdeling. Het indelen van de stemdistricten is namelijk visueel gemaakt waardoor het toevoegen en/of wijzigen van stemdistricten kinderspel is.’

Aanvraag stempas, kiezerspas en volmacht digitaal

Op het moment dat de burger een digitale aanvraag start voor een stempas, volmacht of kiezerspas toetst iVerkiezing direct de mogelijkheden van het type document. Ook toetst iVerkiezing of de wettelijk termijn van maximaal 5 dagen voor de dag van de verkiezing niet overschreden wordt bij de digitale aanvraag. 

Jaap Dam, coördinator Publiekszaken bij bestuursdienst Ommen-Hardenberg

‘De selfservice-mogelijkheid binnen iVerkiezing werd ook door m’n collega’s als erg positief ervaren; geen papieren en kopieën van legitimatiebewijzen meer. De aanvraag voor een vervangende stempas, kiezerspas of volmacht staat 'gewoon' in de werkvoorraad bij nieuwe taken.’

Presentatie en administratie van de verkiezingen

Stembureaumanager helpt jou om op eenvoudige wijze de administratie en presentatie van de verkiezing naar jouw wensen voor te bereiden. Centraal staat de mogelijkheid voor (toekomstige) leden om via de portal 24x7 zelf een functie en tijdstip te kiezen op een stembureau naar keuze. Lees hier meer over de functionaliteiten van de Stembureaumanager en de integratie met iBurgerzaken.

Deel via:

‘Klanttevredenheid staat voor mij centraal! Daar zet ik mij elke dag voor in en word ik blij van! Samen alles uit iBurgerzaken halen met blije burgers en medewerkers als resultaat.’

Irma Kadiric, Accountmanager
Irma.png (3)