Direct naar de content
icon search white
Naturalisatie(ceremonie)

iNationaliteit - kwartiermakers en praktijkverhalen

Samen met onze kwartiermakers is onderzoek gedaan naar de toegevoegde waarde van iNationaliteit. Maak kennis met deze gemeenten en hun praktijkverhalen.

Innovatie en co-creatie

We kunnen een app als iNationaliteit niet maken zonder hulp van de experts uit de praktijk. Verschillende gemeenten zijn betrokken: de ambtenaren vertellen ons tijdens een kwartiermakerssessie aan de hand van workshops en demonstraties hoe een naturalisatie- of optieprocedure in elkaar zit en welke werkwijze ze aanhouden. Vervolgens bepalen we samen hoe iBurgerzaken hier optimaal in kan ondersteunen. Het resultaat is tot nu toe positief ontvangen!

Kwartiermakers

De volgende kwartiermakers zijn betrokken bij de ontwikkeling van iNationaliteit:

  • BEL-gemeenten
  • Gemeente Almelo
  • Gemeente Bergen op Zoom
  • Gemeente Enschede
  • Gemeente Helmond
  • Gemeente Roermond

Praktijkverhalen

In mei 2019 deelde Kees Springer, adviseur I&A bij gemeente Edam-Volendam zijn ervaringen over (de regiosessies van) iNationaliteit en het gebruik van iDocumentcreatie binnen deze app: Samen de eerste stappen naar het Nederlanderschap!. En in juli van datzelfde jaar ging gemeente Landsmeer live met iNationaliteit [praktijkcase].

Gerja Schans, backofficemedewerkster Burgerzaken bij gemeente Landsmeer.

‘Van een oude methode met veel papier, mapjes en handmatig inkloppen, naar een geautomatiseerd systeem met minder kans op fouten dankzij overzichtelijke, digitale naturalisatie- en optiedossiers.’

Deel via:

‘(i)Burgerzaken klaar voor de toekomst. Daar gaan we samen voor!’

Frank van Baren, Product Owner / Business Analist
Frank van Baren (zij)