Direct naar de content
icon search white
10 februari 2016 - Nieuws

Vervanging Makelaarsuite certificaten

Eén van de meest recente ontwikkelingen is dat vanaf juli 2016 de door de Makelaarsuite of Berichtenmodule ondersteunde browsers (Firefox en Internet Explorer) niet langer het SHA-1 protocol zullen ondersteunen.

De laatste jaren zijn er steeds meer beveiligingsissues bekend geworden, mede naar aanleiding van Wikileaks. Hierdoor zijn aanbieders van browsers zoals Mozilla Firefox, Microsoft IE, Google Chrome, Apple Safari en de veiligheid van hun browsers en de pagina’s die ermee geopend worden, aan steeds strengere regels gaan onderwerpen.

Eén van de meest recente ontwikkelingen is dat vanaf juli 2016 de door Makelaarsuite of Berichtenmodule ondersteunde browsers (Firefox en Internet Explorer) niet langer het SHA-1 protocol zullen ondersteunen. Dit houdt in dat webservices die dit protocol nu nog wel gebruiken, hun certificaat zullen moeten vervangen om de door hen gegenereerde pagina zichtbaar te krijgen in de webbrowser.

Ook de ondersteuning door de Makelaarsuite of Berichtenmodule van dit SHA-1 protocol en het bijbehorende self-signed certificaat, komt daarmee te vervallen. Deze self-signed certificaten worden gebruikt voor de grafische web interface van Makelaarsuite of Berichtenmodule en voor de koppelingen met Taak Specifieke Applicaties (TSA’s).

Om Makelaarsuite of de Berichtenmodule werkend te houden, dienen deze certificaten vóór 30 juni vervangen te zijn door een nieuw (self-)signed certificaat met SHA-256 protocol. In de bijlage staat een beschrijving hoe u zelf kunt controleren of de Makelaarsuite of Berichtenmodule dit SHA-256 protocol gebruikt.

Let op: indien u beschikt over méér dan één Makelaarsuite of Berichtenmodule dient dit voor iedere Makelaarsuite of Berichtenmodule uitgevoerd te worden. Dit geldt ook voor een eventuele test Makelaarsuites of Berichtenmodules.
Op het moment dat het nieuwe Makelaarsuite of Berichtenmodule certificaat geactiveerd wordt, vervallen de huidige koppelingen naar applicaties van derden. Om deze weer productief te krijgen na het vervangen van het certificaat van de Makelaarsuite/Berichtenmodule dient in alle gekoppelde applicaties het daar ingelezen Makelaarcertificaat vervangen te worden door het nieuw geleverde publieke certificaat van Makelaarsuite.

Wij begrijpen dat het voor uw proces niet wenselijk is dat koppelingen geruime tijd buiten werking zijn. Om dit te voorkomen trachten wij dit proces te stroomlijnen door contact te zoeken met de meest voorkomende leveranciers in de hoop tot constructieve afspraken te komen.

Bijlage: wijze van controle & technische toelichting

Deel via:

‘Samen verder!’

Kevin Bakx, Product Owner Hosting & Techniek
Kevin Bakx website.png