Direct naar de content
icon search white
26 mei 2021 - Nieuws

Vervangen self signed Makelaarsuite certificaat door signed certificaat

In 2016 heeft PinkRoccade voor vrijwel alle Makelaarsuites een nieuw Makelaarsuite certificaat geïnstalleerd. Dit is gedaan tijdens een grote vervangactie om de SHA-1 certificaten, welke de internetbrowsers niet meer ondersteunden, te vervangen. Dit certificaat wordt gebruikt voor de webservices, deze koppelt onder andere met de Burgerzaken applicaties.

Self signed certificaat en looptijd van 5 jaar
De norm in 2016 was nog een self signed certificaat, gegenereerd door de Makelaarsuite installer. De looptijd van de certificaten was destijds 5 jaar, indien door PinkRoccade geïnstalleerd. Langere looptijden zijn ongewenst en risicovoller.

Verlopen certificaten en veiligheidsmelding in internetbrowser
Inmiddels zijn we 5 jaar verder en gaan veel van de certificaten uit 2016 verlopen. Daarnaast ondervinden meerdere gemeenten een veiligheidsmelding in de internetbrowser. Door het nieuwe certificaat op de juiste manier te vervangen verdwijnt deze melding.

Gebruik signed certificaat
In 2016 is er bij de vervanging gebruik gemaakt van door de Makelaarsuite installer gegenereerde self signed certificaten. De algemene norm in 2021 en vanuit security eisen staan dat niet meer toe. Bij een installatie door PinkRoccade gaan we over op door een CA gesignd certificaat, bij voorkeur een PKI-O certificaat.

Neem gerust contact met mij op
Voor de mogelijkheden, informatie of vragen ben ik bereikbaar via Kevin.Bakx@PinkRoccade.nl.

 

Deel via:

‘Samen verder!’

Kevin Bakx, Product Owner Hosting & Techniek
Kevin Bakx website.png