Direct naar de content
icon search white
21 februari 2017 - Nieuws

Update security proxy binnen Makelaarsuite

In de vorige nieuwsbrief hebben we je geïnformeerd over de security proxy van Makelaarsuite. Met deze proxy kun je de wereld om je heen veilig aansluiten op Makelaarsuite, volgens de security richtlijnen van het Nationaal Cyber Security Center. Tijd voor een update over de ontwikkeling.

Een belangrijk onderdeel van de security proxy is de connectivity scan. Daarmee wordt voor elke recent gebruikte koppeling de connectiviteit in kaart gebracht. De resultaten worden in een test rapport opgeslagen dat via een download beschikbaar is. Op deze manier heb je snel inzicht in de actuele connecties met interne en externe applicaties en partijen.

Op basis van dit rapport kun je inventariseren waar de security proxy een oplossing biedt of waar met andere partijen nog moet worden afgestemd over de te hanteren ciphers en protocollen. De connectivity scan is beschikbaar in release 2.7.33 van Makelaarsuite. 

Het tempo van security aanpassingen verschilt per leverancier en partij
Om samen met andere partijen gecoördineerd de strengere security eisen te implementeren, is de security proxy voorzien van de volgende mogelijkheden:

  • De proxy kan worden geactiveerd voor enkel de connecties die via Digikoppeling lopen, zoals MijnOverheid Berichtenbox, Digilevering en Digipoort;
  • De proxy kan geactiveerd worden voor alle connecties;
  • Per connectie kan de security proxy (tijdelijk) uitgeschakeld worden;
  • Als uiterste maatregel kan de proxy gedeactiveerd worden.

Binnenkort informeren we je uitgebreid over de mogelijkheden van de security proxy en de versie van Makelaarsuite waarin deze proxy wordt uitgeleverd.

Deel via:

‘Samen kom je verder!’

Eric Peters, Product Owner Connectiviteit
PinkRoccade_0200.png