Direct naar de content
icon search white
30 april 2020 - Nieuws

Stap over naar PostgreSQL 11

PostgreSQL 9.5 is end-of-life per februari 2021. Laat daarom tijdig de upgrade uitvoeren om te voorkomen dat het support op de database verloopt. Dit geldt voor zowel gemeenten met Oracle als database als gemeenten met PostgreSQL als database van Makelaarsuite.

End-of-life PostgreSQL 9.5 en overstap naar PostgreSQL 11
Per februari 2021 is PostgreSQL 9.5 end-of-life. De ondersteuning van PostgreSQL 11 wordt door PinkRoccade inmiddels vrijgegeven.

De upgrade geldt niet alleen voor gemeenten met PostgreSQL als database. Maar ook gemeenten die werken met de applicatie CIR/COO, maken gebruik van PostgreSQL. Deze versie 9.X dient eveneens bijgewerkt te worden. De upgrade naar PostgreSQL 11 staat los van Makelaarsuite 3.0.

Overstap van Oracle naar PostgreSQL
Inmiddels werken zo’n 75 Makelaarsuites in het land met PostgreSQL als database van Makelaarsuite. Functionaliteiten als CIR/COO en iNzicht zijn gebaseerd op PostgreSQL functionaliteit.

Deze upgrade naar PostgreSQL 11 is voor gemeenten die de switch van Oracle naar PostgreSQL overwegen een mooie aanleiding om de overstap te maken. Losse kosten voor alleen de overstap van PostgreSQL 9.X naar 11 worden daarmee bespaard.

PostgreSQL kan als virtuele server aangemaakt worden en staat los van complexe licenties. Mede hierdoor is het versiebeleid van deze database gemakkelijker dan bij Oracle.

Neem gerust contact met ons op
Heb je vragen over deze upgrade of wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact op met Kevin Bakx via Kevin.Bakx@PinkRoccade.nl.

Voor gemeenten met een releasemanagement PostgreSQL, remote beheer PostgreSQL of Makelaarsuite in de Pink Private Cloud geldt dat deze upgrade onderdeel is van het afgesloten contract.

Deel via:

‘Samen verder!’

Kevin Bakx, Product Owner Hosting & Techniek
Kevin Bakx website.png