Direct naar de content
icon search white
22 september 2020 - Nieuws

SAP applicaties in Makelaarsuite van leverancier naar afnemer

Bij de omzetting van CiVision Basisregistratie naar Makelaarsuite zijn aansluitende leveranciers en afnemers destijds mee gemigreerd. Voor de CiVision applicaties Belastingen, Middelen en Innen werden ook leverregels vastgelegd. Deze applicaties namen niet meer alleen af maar konden ook nieuwe (niet natuurlijke) personen leveren. Dit waren de inzichten in 2008.

Nadruk nu op actueel en betrouwbaar gegevensmanagement
Inzichten veranderen en de nadruk komt nu meer te liggen op een zo actueel en betrouwbaar mogelijk gegevensmanagement. De komst van de AVG heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. PinkRoccade heeft al eerder de module NAO (Niet Authentieke Objecten) geïntroduceerd waarmee naast de basisregistraties er nog maar één andere bron is voor niet authentieke (niet natuurlijke) personen.

Vanuit meerdere gemeenten kregen wij vragen om de leveranciersfunctie van Belastingen, Middelen en Innen te verwijderen, om deze voortaan enkel als afnemer in Makelaarsuite op te nemen. Het kan voorkomen dat niet gewenste personen of persoonsgegevens terecht komen in Makelaarsuite. Taak specifieke applicaties als bron gebruiken is daarom in strijd met de Common Ground beweging.

Nieuwe functionaliteit om aanpassingen door te voeren van leverancier naar afnemer
Het is niet zonder meer mogelijk om de leverregels voor de genoemde applicaties te verwijderen in Makelaarsuite. De consistentiecontroles tussen deze applicaties en Makelaarsuite werkt dan niet meer.

In Makelaarsuite 2.9.54 is daarom een functionaliteit beschikbaar gekomen om de aanpassingen door te voeren om Belastingen, Middelen en Innen van leverancier aan te passen naar afnemer. Inclusief het intact houden van de consistentiecontroles. Om dit op een juiste manier te configureren is een implementatie noodzakelijk waarbij Makelaarsuite en Belastingen, Middelen en/of Innen worden ingericht voor deze nieuwe opzet.

Neem gerust contact met ons op
Heb je vragen over dit onderwerp of wil je meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met Kevin Bakx via 06 832 236 45 of Kevin.Bakx@PinkRoccade.nl.

Deel via: