Direct naar de content
icon search white
1 juli 2021 - Nieuws

SAP applicaties in Makelaarsuite van leverancier naar afnemer

Bij de omzetting van CiVision Basisregistratie naar Makelaarsuite zijn aansluitende leveranciers en afnemers destijds mee gemigreerd. Voor de CiVision applicaties Belastingen, Middelen en Innen werden ook leverregels vastgelegd. Deze applicaties namen niet meer alleen af maar konden ook nieuwe (niet natuurlijke) personen leveren. Dit waren de inzichten in 2008.

Nadruk nu op actueel en betrouwbaar Gegevensmanagement
Inzichten veranderen en de nadruk komt nu meer te liggen op een zo actueel en betrouwbaar mogelijk Gegevensmanagement. De komst van de AVG heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. PinkRoccade heeft al eerder de module NAO (Niet Authentieke Objecten) geïntroduceerd waarmee naast de basisregistraties er nog maar één andere bron is voor niet authentieke (niet natuurlijke) personen.

Voorkom dat niet gewenste personen of gegevens terecht komen in Makelaarsuite
Vorig jaar kregen wij vanuit meerdere gemeenten de vragen om de leveranciersfunctie van Belastingen, Middelen en Innen te verwijderen, om deze voortaan enkel als afnemer in Makelaarsuite op te nemen. Inmiddels hebben we al 6 gemeenten succesvol omgezet!

Nieuwe functionaliteit om aanpassingen door te voeren van leverancier naar afnemer
Het is niet zonder meer mogelijk om de leverregels voor de genoemde applicaties te verwijderen in Makelaarsuite. De consistentiecontroles tussen deze applicaties en Makelaarsuite werkt dan niet meer.

In Makelaarsuite 2.9.54 is daarom een functionaliteit beschikbaar gekomen om de aanpassingen door te voeren om Belastingen, Middelen en Innen van leverancier aan te passen naar afnemer. Inclusief het intact houden van de consistentiecontroles. Om dit op een juiste manier te configureren is een implementatie noodzakelijk waarbij Makelaarsuite en Belastingen, Middelen en/of Innen worden ingericht voor deze nieuwe opzet.

Neem gerust contact met ons op
Heb je vragen over dit onderwerp of wil je meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met Perry van Willigen via 06 23 40 50 16 of Perry.vanWilligen@PinkRoccade.nl.

Deel via:

‘Samen verder’

Perry van Willigen, Commercieel medewerker binnendienst
Perry van Willigen.png