Direct naar de content
icon search white
28 april 2022 - Nieuws

RviG Pilot 'BRP bevragen API' van start!

Samen met de gemeenten Hollands Kroon en gemeente Breda participeren wij in de pilot ‘BRP bevragen API’ (Basisregistratie Personen) van RviG. In deze pilot gaan we aan de slag met de nieuwe versie van de BRP API, waarmee we gegevens rechtstreeks afnemen uit de landelijke BRP. En dit alles natuurlijk via de iConnect API Manager!

De usecases met gemeente Hollands Kroon en gemeente Breda
In de pilot beproeven we een tweetal usecases. Zo heeft gemeente Hollands Kroon gekozen voor een BRP-aanroep vanuit iBurgerzaken en gaat gemeente Breda aan de slag met Innovadis, het webportaal voor schuldhulpverlening voor Nederlandse gemeenten.

API Lab
Ter voorbereiding op de RvIG-pilot organiseerde het programma Haal Centraal op donderdag 7 april een API Lab voor softwareontwikkelaars.

Uiteraard was onze proeftuingoeroe Gert Jan van der Kooij hierbij aanwezig. Samen met collega’s Dylan Kusters en Sander Wartenberg van de businessunit Publiekszaken hebben we de BRP API binnen iBurgerzaken succesvol beproefd!

Ook de gemeente Breda en Innovadis waren aanwezig om zich alvast op de hoogte te stellen van de wijzigingen in de BRP API-specificatie.

Aansluiting RvIG verwacht op 1 juli
We kijken terug op een leuke en leerzame dag en kunnen niet wachten op de volgende stap in de pilot! De aansluiting op de testomgeving van RviG is naar verwachting op 1 juli 2022.

De datum waarop de RvIG-pilot in de BRP-productieomgeving start is nog niet bekend. Maar we zijn er met de iConnect API Manager, onze collega’s van Publiekszaken en Innovadis dan zeker klaar voor!

Wil jij meer weten over deze pilot?
Neem dan contact op met Gert Jan van der Kooij.

Deel via:

‘Samen verder’

Gert Jan van der Kooij, Architect/Businessanalist Informatievoorziening
Gert Jan van der Kooij 4.png

Ik help je graag verder