Direct naar de content
icon search white
28 september 2017 - Nieuws

Proxy oplossing voor CIR/COO

Klanten met Oracle als database voor Makelaarsuite maken op dit moment gebruik van een Proxy oplossing met het Node.js platform in combinatie met PostgreSQL database voor de applicaties CIR/COO.

De huidige PostgreSQL versie die bij deze Proxy oplossing gebruikt wordt, is versie 9.3. Deze versie is in september 2018 end-of-life.

Klanten die PostgreSQL gebruiken als database voor Makelaarsuite werkten tot voor kort met PostgreSQL versie 9.2. Echter, deze versie is sinds deze maand end-of-life. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om alle klanten naar versie 9.5 te migreren. Het merendeel is ondertussen succesvol gemigreerd.

Verbeterde functionaliteit in versie 9.5
In versie 9.5 zit een uitbreiding en verbeterde functionaliteit van met name de geometrische dataverwerking. Om van deze ontwikkelingen gebruik te kunnen maken is ons advies om - ook klanten die Oracle als database voor Makelaarsuite hebben (en dus de Proxy oplossing met een stukje PostgreSQL) in 2017 te migreren naar versie 9.5.

Om over te gaan naar de nieuwe versie wordt er een herinstallatie uitgevoerd. Hierbij worden de volgende acties uitgevoerd:

  • Installatie PostgreSQL 9.5;
  • Configuratie aanpassen;
  • Migratie data van PostgreSQL 9.3 naar 9.5;
  • Technische controles.

    Kevin Bakx heeft reeds in medio september voor deze herinstallatie een mail-offerte naar de betreffende gemeenten gestuurd.

Volledige overstap naar PostgreSQL
Ondertussen zijn er al ongeveer 40 klanten overstapt van een Oracle naar PostgreSQL database. Voor hen is de Proxy oplossing niet nodig. Daarbij kent PostgreSQL nog een aantal voordelen, zoals:

  • Nieuwe ontwikkelingen zoals CIR/COO maken gebruik van functionaliteit van PostgreSQL. Vandaar dat voor Makelaarsuites met een Oracle database binnen Node.js een tussenoplossing nodig is;
  • PostgreSQL is beter in het stuk diskbeheer dan Oracle. Het grootste verschil bij PostgreSQL t.o.v. Oracle is dat de diskruimte terug aan het OS gegeven kan worden;
  • Wanneer een klant Makelaarsuite naar de Pink Private Cloud migreert, is een databasewissel naar PostgreSQL in dit migratietraject een standaard onderdeel.

Wil je meer informatie over de migratie van de Proxy oplossing naar 9.5 óf een migratie van Makelaarsuite naar PostgreSQL? Dan geef ik je hier graag meer informatie over!

Deel via:

‘Samen verder!’

Kevin Bakx, Product Owner Hosting & Techniek
Kevin Bakx website.png