Direct naar de content
icon search white
30 juli 2020 - Nieuws

Ondersteuning Makelaarsuite 2.9 loopt af

Bij de upgrade naar Makelaarsuite 3.0 worden belangrijke technische componenten veranderd en geüpgraded. De upgrade is dusdanig specifiek dat een gecontroleerde manier van upgraden noodzakelijk is. PinkRoccade voert dan ook de upgrades uit.

De eerste omgevingen zijn ondertussen succesvol geüpgraded. We gaan dus volop door met de verdere uitrol. Dit heeft ook gevolgen voor de ondersteuning van versie 2.9.

Makelaarsuite klaar voor de toekomst
Eind april zijn in de nieuwsbrief en met een persoonlijk mailing naar gemeenten de eerste aankondigingen gedaan van aanpassingen in Makelaarsuite 3.0. Deze aanpassingen zijn noodzakelijk om Makelaarsuite voor te bereiden op de komende jaren en het ook in deze periode een veilig en kwalitatief hoogwaardig product te laten blijven.

De eerste omgevingen zijn live
Vrijwel alle gemeenten hebben inmiddels een offerte ontvangen. Daarnaast zijn we met veel gemeenten gestart met het project en de voorbereidende dagen.

De eerste upgrades naar Makelaarsuite 3.0 zijn inmiddels ook uitgevoerd en de eerste Makelaarsuites op versie 3.0 draaien.

Software functionaliteit en bug fixes in 3.0
De vrijgave en het succesvol laten draaien van Makelaarsuite 3.0 betekent ook wat voor opvolgende releases. Makelaarsuite 2.9.54 is, calamiteiten daargelaten, de laatste 2.9 release. Consequentie is dan ook dat nieuw uit te leveren functionaliteit in 3.0 zit, evenals eventuele bug fixing.

Van een aantal zaken is al bekend dat deze alleen te gebruiken of implementeren zijn met Makelaarsuite op release 3.0;
- Het KvK XL dossier zit in een 3.0 release;
- Voor 2 van de 3 nieuwe DSO koppelvlakken (STOP/TPOD en STTR) is 3.0 randvoorwaardelijk;
- Voor iLogboek is 3.0 randvoorwaardelijk;

Ondersteuning op Makelaarsuite 2.9 en afbouw
De eerste Makelaarsuite 3.0 omgevingen draaien succesvol. Meerdere gemeenten hebben vragen gesteld wat de 3.0 release betekent ten opzichte van de ondersteuning op 2.9.X. Het voornemen met de kennis van nu en de snelheid van het implementeren van Makelaarsuite 3.0, is om de ondersteuning op Makelaarsuite 2.9 te beëindigen per 31 december 2020. Omdat de betreffende versie op dat moment al meer dan ruim 10 versies achterloopt en er sprake is van een major release overgang van 2.9 naar 3.0. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat vanuit de helpdesk calls in principe niet meer kunnen worden opgepakt na deze datum.

Neem gerust contact met je accountmanager op
Om je vragen en opmerkingen te bespreken:

Harald Steinmeijer | 06 295 259 24 of Harald.Steinmeijer@PinkRoccade.nl
Thomas van Son | 06 295 282 10 of Thomas.vanSon@PinkRoccade.nl

Voor gemeenten met een releasemanagement/remote beheer of Pink Private Cloud contract gelden andere voorwaarden ten aanzien van het upgradetraject. Ook deze gemeenten geldt de afbouw op ondersteuning op Makelaarsuite 2.9.

Deel via:

‘Samen verder’

Thomas van Son, Accountmanager
Thomas vrij.png