Direct naar de content
icon search white
25 januari 2018 - Nieuws

Noodzakelijke vervanging van CPA's van diverse Landelijke Voorzieningen

De koppelingen met Landelijke Voorzieningen die via de ebMS Digikoppeling op Makelaarsuite zijn aangesloten, maken gebruik van de PKI certificaten van beide partijen en een CPA voor het beveiligde berichtenverkeer. Diverse PKI certificaten en CPA's verlopen in 2018. Wij brengen je graag op de hoogte zodat je deze tijdig kunt vervangen.

Het Collaboration Protocol Agreement
Het Collaboration Protocol Agreement is een set afspraken tussen partijen om de gebruikte functionele en technische eigenschappen voor de gegevensuitwisseling vast te leggen en automatiseren. Dit biedt de zekerheid dat beide partijen dezelfde instellingen gebruiken op een beveiligde manier.

Landelijke voorzieningen met verlopende PKI certificaten
Net zoals een gemeente, beschikken ook de instanties achter het GGk, LV WOZ, OLO en MijnOverheid over een PKI overheid certificaat voor het berichtenverkeer via Digikoppeling. Zowel de PKI certificaten als CPA’s van deze 4 Landelijke Voorzieningen verlopen in 2018.

Belangrijke data
Het PKI certificaat van RINIS (GGK) is intussen vervangen. Samen met desbetreffende gemeenten hebben wij succesvol een nieuw CPA geïnstalleerd. De volgende die verloopt is het PKI certificaat van het Kadaster, te weten op 15 april 2018. Ondertussen hebben wij van meerdere gemeenten vragen gekregen over de noodzakelijke vervanging van dit CPA. Het PKI certificaat van Rijkswaterstaat (OLO) en Logius (MijnOverheid) verlopen respectievelijk op 11 mei 2018 en 11 juni 2018. 

Wat PinkRoccade Local Government hierin kan betekenen
Vanuit Informatievoorziening zijn wij bezig om een generieke dienst te ontwikkelen voor de vervanging van de CPA’s en verwachten deze op korte termijn aan bieden.

Gemeenten die via CLIQ zijn aangesloten
Gemeenten die de betreffende Digikoppelingen via CLIQ hebben ontsloten, hebben het voordeel dat de benodigde vervanging onderdeel uitmaakt van de bestaande dienstverlening. Hierdoor zijn er voor hen geen bijkomende kosten.

Wil je meer informatie hierover hebben?
Mocht je hier over vragen hebben of een offerte willen aanvragen, neem dan gerust contact op met Niek Bartelds via 06-57597033 of niek.bartelds@pinkroccade.nl. Natuurlijk sta ik je ook graag te woord!

Deel via:

‘Samen verder!’

Kevin Bakx, Product Owner Hosting & Techniek
Kevin Bakx website.png