Direct naar de content
icon search white
22 november 2017 - Nieuws

Maak kennis met de MAU: Makelaarsuite Automatisch Updater

Makelaarsuite is het kloppend hart van de gegevensstromen binnen de gemeente. Het installeren van een nieuwe versie van de software dient bij voorkeur te gebeuren op tijdstippen buiten werktijd. Afgelopen juni hebben we in de regiosessies aangekondigd dat we werken aan een methode om de installatie automatisch op ieder gewenst tijdstip te laten uitvoeren. Concreet betekent dit dat de gemeente vrij is om te kiezen wanneer de update gedaan wordt, al is het om 3 uur ‘s nachts.

Wat is Makelaarsuite Automatische Updater?
Met onze nieuwe module ‘Makelaarsuite Automatische Updater’ (MAU) is het mogelijk om de installaties naar eigen wens in te plannen zodat deze volledig automatisch plaats vinden. Na afloop van de installatie krijgen de beheerders een mail met daarin de status van de update.

Via de MAU kan tevens een back-up gemaakt worden. Zou de installatie om een of andere reden mislukken, dan wordt via de gemaakte back-up de ‘oude’ situatie hersteld. De beheerders krijgen dan een mail met de melding dat Makelaarsuite niet is geüpdatet.

De roadmap

Roadmap MAU.jpg

In mei 2017 hebben we met een kleine groep klanten de functionaliteit doorgesproken, waarna we deze verder hebben uitgewerkt. Na een succesvol webinar begin oktober zijn we gestart met de ontwikkeling van de MAU. Met ons toegewijd team hebben we ondertussen het proces van het automatisch installeren en automatisch restoren zover klaar gekregen en kunnen we deze gaan testen. Voor komend kwartaal staan de webservice voor het ophalen van nieuwe installers, het Makelaarsuite scherm voor het inplannen van de MAU en overige componenten op de planning.

Zodra alle componenten gebouwd zijn, wordt het complete proces grondig getest. Naar verwachting is de MAU voor het einde van Q1 2018 beschikbaar.

We houden je op de hoogte!
Zodra de MAU gereed is, organiseren we een webinar om het resultaat en de mogelijkheden te laten zien. Mocht je in de tussentijd meer informatie over de MAU willen hebben, neem dan vooral contact met ons op.
Wil jij als eerste voordeel hebben van onze nieuwe oplossing? Vul hier het registratieformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Mathé Franzen, Configuration manager 
Tony van Hest, Scrum master

 

 

Deel via: