Direct naar de content
icon search white
12 februari 2019 - Nieuws

Klantendag PinkRoccade Informatievoorziening | De presentaties

Leuk dat je interesse hebt in de klantendag van PinkRoccade Informatievoorziening! Graag vertellen we je hoe deze dag eruit ziet. Na de korte introductie en Roadmap Informatievoorziening starten we plenair met de presentatie van Raymond Alexander. Per 1 maart treedt Raymond als manager in dienst van VNG Realisatie om verder te werken aan de digitale transformatie bij de gemeentelijke overheid. In zijn portefeuille bevinden zich naast Common Ground ook digitale identiteit en uniformering van basisprocessen.

Na de plenaire presentaties kun je in 2 rondes kiezen voor de volgende onderwerpen: HR+, iNzicht, API’s en Pink Private Cloud.

Tot slot eindigen we de dag met de praktijkgerichte workshop: aan de slag met data, gegeven door onze consultant Joyce Martens. Joyce heeft zich als consultant gespecialiseerd in datagedreven sturing binnen PinkRoccade Informatievoorziening.

De presentaties

Common Ground door Raymond Alexander – VNG Realisatie
Common Ground is een van de meest actuele thema’s binnen ons domein. Door real-time gebruik van data en een splitsing te leggen tussen data en processen wil Common Ground flexibelere informatievoorziening realiseren.

De eerste stappen worden gezet, maar tegelijkertijd zijn er ook nog veel dingen onduidelijk. Daarom komt Raymond Alexander in deze presentatie de ontwikkeling nader toelichten.

HR+ – spreker volgt binnenkort
De module HR+ zorgt voor een tweede gegevensmagazijn in het StUF-BG 3.10 formaat in Makelaarsuite. Hiermee wordt het mogelijk om deze gegevens te distribueren binnen het gemeentelijke applicatie landschap. Met de module HR+ maken we het mogelijk dat afnemers een bevraging kunnen doen rechtstreeks op het nieuw gevulde gegevensmagazijn. Hierdoor kunnen afnemers deze gegevens direct gebruiken in hun applicatie en hun werkzaamheden doen!

iNzicht door Tom Geerdink – Gemeente Brockhorst
iNzicht is de oplossing voor realtime beschikbaarheid van beleidsrelevante- en sturingsinformatie. Gemeenten verzamelen en creëren veel data. Deze data wordt binnen de gemeente gebruikt om beleid te maken en sturing te geven. Dit alles om de juiste dienstverlening te geven aan de inwoners. De data wordt vaak opgeslagen in verschillende applicaties. De uitwisseling tussen deze verschillende applicaties blijkt in de praktijk lastig. Door al deze data centraal te verzamelen en te koppelen creëer je de juiste inzichten en heb je meer grip in het domein. Daarnaast kun je data koppelen van andere domeinen waarmee je dwarsverbanden inzichtelijk maakt.

Gemeente Bronckhorst heeft iNzicht Sociaal domein in augustus 2018 geïmplementeerd. Tom gaat jullie meer vertellen over de keuze voor iNzicht, de analyses die zij met deze applicatie maken en hoe zij op basis daarvan beleid vormen.

API’s brainstormsessie met o.a. Dennis de Wit, Drechtsteden
Door zo snel mogelijk met API’s aan de slag te gaan maken we de transitie naar Common Ground en kunnen afnemers makkelijk en efficiënt gegevens ontvangen.

In deze sessie licht onze architect Thibault Kroonen kort de mogelijkheden van API’s toe. Vervolgens delen een aantal klanten hun bestaande use cases en starten we onder leiding van Dennis de Wit en Dennis de Koning een interactieve brainstormsessie. Zo bepalen we samen met welke API’s we in de co-creatie het beste kunnen starten.

Pink Private Cloud door Tosca Brog – Gemeente Waddinxveen
Als gemeenten kiezen voor hosting dan leveren we onze software vanuit de Pink Private Cloud. Deze omgeving bestaat uit een high-available infrastructuur speciaal ingericht voor de lokale overheid en het applicatielandschap van PinkRoccade Local Government. Met de Pink Private Cloud ontzorgen we gemeenten en nemen we de complexiteit uit handen.

Gemeente Waddinxveen is in 2016 met Makelaarsuite gemigreerd naar de Pink Private Cloud. Tosca vertelt waarom zij voor de cloud van PinkRoccade gekozen hebben, hoe de cloud hen ontzorgt en wat hiervan de voordelen zijn.

Meld je hier aan

Neem gerust contact met ons op
Heb je vragen over deze dag of je inschrijving, neem dan contact op met Monique de Hond.

We zien je graag op 28 maart!

Deel via: