Direct naar de content
icon search white
19 januari 2017 - Nieuws

Introductie proxy binnen Makelaarsuite

Om adequaat het hoofd te kunnen bieden aan de snel veranderende en hoge eisen ten aanzien van security wordt Makelaarsuite uitgebreid met een proxy.

Met deze proxy wordt het mogelijk om connectiviteit binnen landschappen met complexe combinaties beter en flexibeler te ondersteunen. De connecties zullen duurzaam worden opgezet conform de security richtlijnen van het Nationaal Cyber Security Center. De proxy zorgt ervoor dat de gegevensuitwisseling tussen Makelaarsuite en andere applicaties (intern en extern) blijvend veilig verloopt.

Het is van het grootste belang dat alle bestaande koppelingen blijven werken bij het introduceren van de proxy. Daarom besteden we veel aandacht aan het testen van de proxy in samenhang met zowel PinkRoccade Healthcare & Local Government applicaties als applicaties van derden. Zodra deze testen succesvol zijn afgerond, wordt de proxy geïmplementeerd bij een vijftal pilot-gemeenten. Na succesvolle afronding van de pilot wordt de proxy vrijgegeven en uitgeleverd in een nog nader bekend te maken release.

Wanneer de proxy landelijk wordt vrijgegeven, configureert en activeert de installer van Makelaarsuite de proxy automatisch. Hiervoor zijn geen extra handelingen van de gemeente nodig. De proxy is transparant in het gebruik en je zult daar niets van merken in het beheren en configureren van de connecties. Dat blijf je op dezelfde manier doen in Makelaarsuite.

Qua hardware worden er geen aanvullende eisen gesteld.

Deel via: