Direct naar de content
icon search white
9 maart 2016 - Nieuws

Interview met Tony van Hest Senior Technical Consultant en Scrum Master

Ik ben een echte vrolijke, leergierige, sportieve, sociale, ietwat excentrieke, bourgondische Brabander.

Mijn naam is Tony van Hest.

Ik hou van lezen (vooral stevige boeken zoals Tolkien, Stephen King, J.K. Rowling, Dan Brown, etc.), films (onder andere actie, science fiction, komedie, ..), documentaires (onder andere documentaires van David Attenborough, maar ook National GeoGraphic, Discovery, ..), muziek luisteren (bijna alles maar vooral klassiek, rock, pop, blues, new wave, underground, punk, ..), muziek maken (ik speel wat spaans acoustisch gitaar, mondharmonica, heb sinds ruim twee jaar pianoles, worstel een beetje met de didgeridoo maar de ademhaling werkt niet mee en heb tot vorig jaar 10 jaar in een gemengd koor als Tenor/Bariton gezongen), uitgaan (uit eten, drinken, lekker swingen), hardlopen (dam-tot-damloop, Tilburg Ten Miles, Birmingham (uk) ½ marathon), toeren op de fiets (recreatief en racefiets), op de motor, met de auto en heb in mijn militaire verleden veel vrachtwagen gereden in Nederland, hou van skiën, zwemmen, paardrijden, duiken (recreatief PADI master scubadiver) zowel in Nederland maar vooral op vakanties in combinatie met cultuur snuiven boven water zoals Egypte-Rode zee, Bonaire-Carribische zee, Bali-Bali zee, Filipijnen-Bohol zee, Maleisië-Makassar zeestraat, Australië-Great Barrier Reef, Galapagos-Stille oceaan), doe-het-zelven (hout, elektra, loodgieten, ..), mag graag naar de sauna gaan, heb als levensmotto carpe diem en moet iedere dag tenminste één keer gelachen hebben want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Ik heb op 4 juli 2003 Christine Mitchell ontmoet waarmee ik sinds 2 juli 2004 in Rosmalen woon en waarmee ik op 26 augustus 2013 ben getrouwd. Wij hebben (helaas) geen kinderen en hebben daarom onze vakantiereizen tot kinderen verheven (nodeloos om te vermelden dus dat wij beide dol zijn op reizen). Mijn vrouw deelt ook veel van mijn passies dus ik mag in alle opzichten spreken van een gelukkig huwelijk. Wij hebben al mogen genieten van vakanties in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Engeland, Schotland, Wales, Portugal, Spanje, Monaco, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Tsjechië, Zweden, Egypte, Bonaire, Mexico, Galapagos, Maleisië, Filipijnen, Thailand, Indonesië, Nepal, Nieuw-Zeeland, Australië, Verenigde staten (New York) en China (Hong Kong).

Ik hou van werken, complexe zaken analyseren, feesten maar vooral van mensen. Ik ben dan ook operationeel hoofd BHV-er, BHV-er, EHBO-er en secretaris bij de EHBO Vereniging Rosmalen.

Ik heb in mijn loopbaan gewerkt in een supermarkt als vakkenvuller, in een vleeswarendistributiebedrijf als orderpicker en heftruckchauffeur, in een kantoormeubelenbedrijf als heftruckchauffeur, productiemedewerker, productie-nacalulateur, productieplanner en technische inkoper, heb HAVO aangevuld met opleidingen voor procesautomatiseringstechnicus, en electronica en ben bij PinkRoccade terechtgekomen tijdens mijn avondopleiding HTS-Informatica. Bij PinkRoccade ben ik actief geweest als applicatiebeheerder voor Cobol-, ABAP- en Java-applicaties. Ik ben mijn loopbaan bij PinkRoccade begonnen als ontwikkelaar en vervolgens applicatiebeheerder bij de heffingen applicatie, vervolgens applicatiebeheer bij de BRS, CiVision Makelaar Gegevens en tot slot Makelaarsuite.

Vanuit die laatste rol en tevens participerend bij de productgroep overleggen van Makelaarsuite hoop ik steeds een constructieve en positieve bijdrage te kunnen leveren aan de processen bij onze gemeenten. Soms is het jammer dat de meeste contacten vanuit één of meerdere problemen worden gelegd maar gelukkig leidt dit altijd wel tot een oplossing, zij het de ene keer wat moeizamer dan de andere.

Makelaarsuite is een applicatie die midden in de keten van allerlei gemeentelijke processen staat. De complexiteit is enorm groot vanwege de diversiteit in de gegevensstromen en autorisatiemodellen. Dit maakt het weliswaar soms erg lastig maar die complexiteit maakt het nu net ook erg interessant. Deze complexiteit en hoeveelheid aan functionaliteiten en modules maakt ook dat ik van veel materiegebieden kennis krijg en zicht heb op welke processen er allemaal spelen. Dit helpt mij om ook adviezen te kunnen geven zowel aan onze externe klanten maar ook onze interne klanten.

De deelname aan de productgroep vind ik persoonlijk heel erg leuk en nuttig. De productgroep is een enthousiaste vertegenwoordiging van gemeenten die Makelaarsuite in gebruik hebben. De groep van zo’n 20 gemeenten is veel bezig met processen die Makelaarsuite raken en hoe op een structurele manier om te gaan met procesveranderingen, problemen en wijzigingen in de wet- en regelgeving rondom de gemeentelijke processen als ook hoe om te gaan bij de aanpak van structurele problemen en wijzigingen in de Makelaarsuite.

Ik ben vooral trots op het commitment dat ik bij de collega’s zie om de Makelaarsuite te optimaliseren, te verrijken met nieuwe nuttige functionaliteit om de gemeentelijke processen te ondersteunen en de inzet om ook tijdens de momenten dat er veel druk ligt en capaciteit het onderspit delft bij de hoeveelheid incidenten die er liggen toch proberen om de juiste prioriteiten te stellen en onze klanten zo adequaat mogelijk te helpen. Dit gaat uiteraard niet altijd zonder slag of stoot, maar ik zie achter de schermen welke inzet er getoond wordt en daar wordt ik om Mona maar te citeren: “Blij van!”.

Ik kijk vanuit mijn organisatorische rol uit naar de nieuwe ontwikkelingen die er in en om de Makelaarsuite op stapel staan, zowel in de samenwerkingen met klanten bij nieuwe ontwikkelingen, als ook bij de nieuwe ontwikkelingen zelf. Vanuit mijn persoonlijke ambities hoop ik nog meer van onze wonderbaarlijke aardbol te mogen aanschouwen.

Met vriendelijke groet,

Tony van Hest

Senior Technical Consultant I en Scrum Master

Deel via: