Direct naar de content
icon search white
28 mei 2020 - Nieuws

iNfrastructuur: inzicht in je applicatielandschap

Het applicatielandschap bestaat uit verschillende applicaties. Elke applicatie is op zijn eigen manier onderdeel van verschillende processen. Zo staat Makelaarsuite centraal in het berichtenverkeer tussen de applicaties. Doordat het applicatielandschap zich blijft ontwikkelen en vaak verandert, kan het zijn dat niet precies duidelijk is hoe alle applicaties aan elkaar zijn verbonden. Hierdoor is het mogelijk dat diverse koppelingen niet optimaal functioneren. Zo kunnen hoge doorlooptijden van berichten voorkomen, maar ook terugkerende foutberichten of verschillen in data tussen applicaties. 

Met de dienst iNfrastructuur zorgen we voor:
• Een visualisatie van het applicatielandschap via de workshop Architectuurplaat & Gegevensstromen;
• Inzicht in de kwaliteit en de performance van het applicatielandschap dankzij de scan Kwaliteit & Performance;
• Een rapport met alle bevindingen, die met jullie tijdens een adviesgesprek besproken worden.

iNfrastructuur versus iKeten
iNfrastructuur en iKeten wordt vaak door elkaar gehaald, maar het zijn 2 verschillende diensten.

Bij iKeten kijken we direct naar de data
We lossen deze op en houden ons bezig met de processen rondom het creëren, binnenhalen en muteren van data. Dit betreft met name de werkprocessen van de medewerkers binnen de gemeente. Met iKeten ligt de focus dus vooral op de data binnen de database, en niet zozeer op Makelaarsuite zelf. Natuurlijk worden de instellingen in Makelaarsuite nagelopen om uit te sluiten dat de instellingen niet de vervuiling hebben veroorzaakt.

Met iNfrastructuur kijken we kritisch naar de kwaliteit van het applicatielandschap
Zo worden de technische aspecten onder de loep genomen, evenals bijvoorbeeld de doorlooptijden van alle berichten die langs Makelaarsuite gaan en hoeveel foutmeldingen er bij deze berichten naar voren zijn gekomen. Ook wordt er een blik geworpen op het functioneel beheer van Makelaarsuite en hoe de applicatie ervoor staat.

Aan de hand van de workshop wordt daarnaast een architectuurplaat opgesteld die actueel en overzichtelijk is en waarin onder meer de applicaties, verschillende StUF-versies en geleverde entiteiten inzichtelijk zijn gemaakt.

Ten slotte ontvang je een rapport met alle bevindingen. En een advies voor eventuele vervolgstappen om de kwaliteit van het applicatielandschap te behouden of te verbeteren.

De voordelen van iNfrastructuur
Met iNfrastructuur krijg je daarom niet alleen inzicht in de kwaliteit van je applicatielandschap, maar ook of jouw beeld van het applicatielandschap klopt met de werkelijkheid. Daarbij leveren we een actuele en overzichtelijke architectuurplaat op, die je zelf bij kunt houden.

Op 11 juni geeft onze consultant Roxanne van der Zwan een webinar over deze dienstverlening. Schrijf je hier gratis in voor het webinar!

Neem gerust contact met ons op
Heb je vragen over iNfrastructuur of wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact op met Perry van Willigen via Perry.vanWilligen@PinkRoccade.nl.

Deel via:

‘Samen verder’

Perry van Willigen, Commercieel medewerker binnendienst
Perry van Willigen.png