Direct naar de content
icon search white
26 maart 2021 - Nieuws

iConnect API update!

Online voeren we de leukste gesprekken over de ontwikkelingen rondom Common Ground en API’s. Wat als een paal boven water staat, is dat we samen voor een grote uitdaging staan die een lange adem vergt. Veel gemeenten zijn op zoek naar concrete usecases om met de nieuwe moderne koppelvlakken aan de slag te gaan. De concrete meerwaarde, het juiste instapmoment, maar ook de zorgen over de hybride situatie die gedurende de transitie naar Common Ground ontstaat voeren de boventoon in onze gesprekken.

Rome is niet in één dag gebouwd, maar er werd wel elke dag aan gewerkt!
En zo zien wij de transitie naar de nieuwe gemeentelijke architectuur ook. Door API’s te bouwen en deze gezamenlijk in een usecase te beproeven leren we elke dag een beetje meer. Door kennis en ervaringen uit te wisselen zorgen we ervoor dat niet iedereen het wiel zelf hoeft uit te vinden. Zo zetten we samen de eerste stappen naar Common Ground, waarbij wij er voor zorgen dat iedere stap in de transitie een opstap is naar de volgende stap!

Zo ook voor de Haal centraal BRP API
Waarbij de afnemer (consumer) de gegevens volgens de API-specificatie opvraagt en ontvangt, terwijl binnen het integratieplatform iConnect wordt geconfigureerd welke bron hiervoor bevraagd zal worden. In eerste instantie zal dit zijn via de zogenaamde StUF-integraalvraag in het Gegevensmagazijn/GBA-V. Later als de GBA-V de BRP-API ondersteunt, wordt direct deze bron bevraagd en desgewenst een gemeentelijke kernregistratie voor Niet-Authentieke Objecten. Door aan de voorkant gegevens zo alvast via API’s uit te wisselen, zetten we samen de eerste stappen naar Common Ground.
Transitiefases.png
iConnect API Proeftuin
De eerste usescases voor de iConnect API Proeftuin zijn aangemeld en met enthousiasme gaan we in de maand april aan de slag met de BRP- en KVK-API. De usecases betreffen de ontsluiting van gegevens voor een zaaksysteem, het VTH-systeem en een financieel systeem. Hoe leuk is dat! Daarnaast ondersteunen we ook de Haal Centraal BAG- en BRK-API in de proeftuin, dus als je gemeente hier een usecase voor heeft dan kunnen we direct aan de slag. Heeft je gemeente een andere usecase in gedachten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden hiervoor. We maken ons op voor een dosis API-ontwikkelingen én ervaringen, welke we uiteraard graag met jullie delen!

Interesse in de iConnect API Proeftuin?
Aan de hand van een door jou aangeleverde usecase maken we de toepasbaarheid van API’s voor jou inzichtelijk. Jij een nieuwe ervaring en wij een usecase rijker!

Neem contact op met je Accountmanager en we bespreken graag de mogelijkheden met je. Samen komen we verder!

Thomas van Son | 06 295 282 10 | Thomas.vanSon@PinkRoccade.nl
Jochem Lam | 06 147 290 40 | Jochem.Lam@PinkRoccade.nl
Willem Schepers | 06 149 456 27 | Willem.Schepers@PinkRoccade.nl

Deel via:

‘Samen verder!’

Annemarie Stel, Product Manager
Annemarie transparant3.png