Direct naar de content
icon search white
25 januari 2018 - Nieuws

Gestart met ontwikkeling iNzicht Sociaal domein

Gemeenten verzamelen en creëren veel data en gegevens. Deze gegevens worden binnen de gemeente gebruikt om de juiste dienstverlening te
geven aan de inwoners. De data wordt vaak opgeslagen in verschillende applicaties. Door al deze data centraal te verzamelen en te koppelen kun je dwarsverbanden maken en krijg je meer grip en inzicht in het Sociaal domein.

Op donderdag 8 januari zijn we met een groep kwartiermakers gestart met de ontwikkeling van het dashboard Sociaal domein. Door het digitaal uitwisselen van gegevens krijg je inzicht en grip op het Sociaal domein. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst zijn we aan de slag gegaan met de indicatoren (gewenste informatie). Elke gemeente heeft voor 85% dezelfde wensen en behoefte voor informatievoorziening. Een mooie co-creatie om samen met de gemeenten de informatie voor het Sociaal domein inzichtelijk te maken. 

Onderdeel CIR/COO
Het dashboard Sociaal domein wordt een onderdeel van onze huidige CIR/COO applicatie. Je kunt de informatie visualiseren in duidelijke grafieken en tabellen, daarnaast heb je mogelijkheid om de data te visualiseren in kaarten op wijk- en zelfs buurtniveau.

Verscherpte regels met de AVG in 2018
Niet alleen het goed inzetten van data is een belangrijk thema de komende tijd. Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in mei 2018 gelden strengere regels op gebied van autorisaties en logging. Een voorbeeld: het rondsturen en delen van een Excel-dashboard moet worden bijgehouden. Wie en hoe vaak wordt deze bekeken? Als dit niet wordt gedaan, kan dat tonnen aan boetes betekenen. In de ontwikkeling van iNzicht Sociaal domein werken we volgens deze richtlijnen.

Beheer van de gehele keten
Het juist koppelen van de verschillende databronnen levert een zekerheid van kwalitatieve data op. PinkRoccade beheert de gehele keten en levert dus een geïntegreerde oplossing die voldoet aan de privacy wetgeving. Hierdoor blijft het dashboard ook werken
wanneer er veranderingen in de keten plaatsvinden en heb je een duurzame oplossing voor de toekomst.

Wil je meer informatie over iNzicht Sociaal domein, neem dan contact met me op. Of schrijf je in voor ons webinar op 8 maart 2018 van 11.00 - 12.00 uur!

Sfeer impressie kwartiermakerssessie iNzicht.jpg
Kwartiermakerssessie dashboard Sociaal domein, 8 januari 2018

 

Deel via:

‘Samen kom je verder!’

Cora Schreuders, Product Manager Datagedreven sturing
Cora website.png