Direct naar de content
icon search white
9 september 2015 - Nieuws

Gemeente Maasdriel sluit als 100e gemeente aan op het NHR via Makelaarsuite

Voor PinkRoccade Local Government is Maasdriel de 100e gemeente die kiest voor de NHR-aansluiting via Makelaarsuite. De implementatie van de aansluiting op het NHR is voor PinkRoccade goed uitvoerbaar, doordat Makelaarsuite beschikt over additionele transformaties tussen het StUF-HR gegevensmodel en StUF-BG.

Via Makelaarsuite worden extra transformaties geboden zodat de op StUF 3.10 gebaseerde StUF-HR berichten aan de afnemende applicaties aangeboden kunnen worden op basis van StUF 2.04. Dit is benodigd omdat ruim 95% van alle gemeentelijke applicaties op dit moment nog op basis van StUF 2.04 communiceert. Het aanleveren van berichten op basis van de pure landelijke standaard is hierdoor niet voldoende, de afnemende applicatie ondersteunt in veel gevallen deze StUF-versie niet.

In de komende periode zal de ondersteuning van Digilevering voor NHR beschikbaar komen. Ook deze zal gebruik maken van extra transformatie-mogelijkheden die via de Digikoppeling adapter in Makelaarsuite geboden worden.

Deel via: