Direct naar de content
icon search white
25 februari 2020 - Nieuws

Functionaliteit HR+ uitgebreid met integraalvraag bedrijven

Steeds meer leveranciers schakelen met hun applicaties over naar StUF-BG 03.10 formaat om gegevens uit te wisselen. Dit heeft niet alleen invloed op de koppeling tussen de applicaties, maar ook op de uit te wisselen gegevens zelf. Veel gemeenten komen hier pas achter als ze al bezig zijn om de koppeling met de afnemende applicatie van BG 02.04 naar BG 03.10 om te zetten of ZKN 03.10 te ondersteunen. Dit zorgt vaak voor vertraging in het project en de ingebruikname van de koppeling.

Belangrijk om te controleren als binnenkort één van de onderstaande projecten op de planning staan 
Ga dan na of de huidige koppeling al via BG 03.10 kan communiceren en ook of je de NNP-gegevens al via BG 03.10 formaat in Makelaarsuite kan opslaan.

Binnen zaakgericht werken is ZKN 03.10 de standaard
Daarbinnen zijn BG 03.10 entiteiten opgenomen voor de initiators en betrokkenen. De volgende applicaties passen dit al toe: Atos e-suite, Corsa, Join, Djuma, Liber, IZIS, Green Valley, Exxellence, MensCentraal, PowerBrowser, Squit 20/20, Webnex.

Belangrijk bij de taak specifieke applicaties in de domeinen
De volgende applicaties gaan van BG 02.04 naar BG 03.10 over: Civision Samenlevingszaken, Gouw belastingen, Geotax, VRIS, SIM, Key2belastingen en Suite4WerkenInkomen.

Sinds begin dit jaar is HR+ uitgebreid met een integraalvraag bedrijven
Met de integraalvraag bedrijven kan een derden partij via een webservice de gegevens van een bedrijf opvragen op basis van een vestigingsnummer, KvK-nummer of de combinatie ervan. Als het bedrijf niet aanwezig is in het gegevensmagazijn van Makelaarsuite, dan wordt dit bedrijf automatisch opgevraagd bij de KvK via de NHR-koppeling. Met deze integraal vraag ben je dus niet meer afhankelijk van de vulling van het gegevensmagazijn, maar beschik je ook over de gegevens bij de KvK. Ook deze zogenaamde integraalvraag is gebaseerd op StUF-BG 03.10. Ook is mogelijk het bedrijf dat is opgevraagd bij de KvK, direct op te slaan in het gegevensmagazijn.

Als je HR+ al in gebruik hebt, dan kun je deze functionaliteit eenvoudig binnen jullie applicatie toevoegen
Dit doe je door Makelaarsuite versie 2.9.44 te installeren. Daarnaast zullen wij in de koppeling met de afnemende applicaties op enkele plekken een wijziging doorvoeren.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken
Wil je gebruikmaken van deze functionaliteit? Natuurlijk helpen we je ook graag als je een koppelingen van BG 02.04 naar BG 03.10 om wilt laten zetten. Neem contact met mij op via Suzanne.Henkens@PinkRoccade.nl of via 06 467 067 18. 

Deel via: