Direct naar de content
icon search white
29 oktober 2020 - Nieuws

Een Gegevensviewer van LEGO

Stel je voor het is al kerstavond… ik ben gespannen want de familie komt bijeen, de cadeaus liggen onder de kerstboom en het is de avond dat we ein-de-lijk die cadeaus mogen openmaken. Wat zal ik krijgen van de kerstman? Zal het iets origineels zijn, iets wat op mijn verlanglijstje stond of misschien iets waar ik nog niet eens over heb durven dromen?

Aan het einde van de avond is de buit binnen; een LEGO set alsook een K’nex set. De uitdaging is om één bouwwerk te maken met allebei. Maar is dat mogelijk, en is dat slim?

Brug van LEGO én K’nex
Het maken van één bouwwerk met 2 totaal verschillende types speelgoed zou synoniem kunnen staan voor het huidige CIR/COO. Enerzijds is er het opzoeken van een entiteit en zijn/haar relaties (CIR). Anderzijds is er de presentatie van grotere hoeveelheden data in tabellen, grafieken en andere visualisatie vormen (COO). Dit zorgt voor een erg rijke applicatie in termen van functionaliteit. Echter, onder de motorkap kan dit ook voor moeilijkheden zorgen.

Vergelijk het met een brug van LEGO en K’nex. De staanders zijn van LEGO en het wegdek is van K’nex. Deze constructie zal er erg mooi uitzien, maar is ook minder stabiel dan een brug gemaakt van één type speelgoed.

Brug van alleen LEGO
De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het zoeken naar manieren van doorontwikkeling. Zo is er het initiatief van Data warehousing waar erg veel tijd en energie in is gestoken. Dit zou een alternatief kunnen worden voor het huidige COO. Ook is er begin oktober een enquête rondgestuurd naar onze klanten betreffende CIR. We waren benieuwd hoe deze applicatie wordt ervaren, wat de sterke punten zijn en ook vooral wat de zwakke punten zijn. De volgende stap is dan de inschatting of er behoefte is onder onze klanten voor een Gegevensviewer van PinkRoccade.

Marktonderzoek voor een nieuwe brug
Er waren 40 respondenten op de enquête waarvan er 38 CIR gebruiken. Een totaal van 19 respondenten heeft de enquête volledig ingevuld. Wat hieruit naar voren komt is dat het overgrote merendeel (15) de applicatie prima tot goed vinden werken. Ook blijkt dat de applicatie vooral wordt gebruikt om informatie te raadplegen (persoons-, adres- en bedrijfsgegevens). Toch valt op dat 7 respondenten geïnteresseerd zouden zijn in een Kaartviewer van PinkRoccade, en dat nog eens 9 twijfelen. Veelvuldig gehoorde verbeteringen ten opzichte van CIR zouden zijn het bevragen van de GBA-V, terug melden en het ontsluiten van de applicatie richting burgers.

Bouwplannen voor de toekomst
Voor Informatievoorziening zijn deze enquête en de daarop aansluitende gesprekken erg nuttig. Door samen met onze klanten na te kunnen denken over de toekomst kunnen we onze applicaties steeds beter maken. De resultaten van de enquête en de gesprekken zijn nu verwerkt en de acties die daarop volgen zijn in gang gezet.

17 en 18 november organiseren we 2 vervolgsessies met klanten
Tijdens deze digitale sessies praten we graag met jullie verder over CIR en een mogelijke Gegevensviewer. Wij gaan tijdens deze sessie ook dieper in op de materie om nog specifieker de wensen te inventariseren. Wil jij meer informatie over het onderwerp Gegevensviewer, meedenken over deze nieuwe ontwikkeling en bij deze bijeenkomst aanwezig zijn?

Klik dan hier en meld je aan!

Want wij zijn van mening dat een applicatie gebouwd met alleen LEGO of K’nex sterker en toekomstbestendiger is.

Heb je vragen over deze ontwikkelingen of over de klantsessie? Neem dan contact op met Monique de Hond.

Deel via: