Direct naar de content
icon search white
28 oktober 2021 - Nieuws

De volgende stap voor iNzicht Kwaliteit: bedrijven en adressen

Het kwalitatief hooghouden van de data in Makelaarsuite is een uitdaging waar iedereen mee te maken krijgt. Mutatieberichten die uitvallen omdat de gegevens vergeleken met de bronapplicatie en Makelaarsuite niet consistent zijn aan elkaar, zal voor niemand een onbekend fenomeen zijn.

Helaas vallen de inconsistenties meestal pas op, op het moment dat ze in Makelaarsuite zijn uitgevallen. Andere foutieve gevallen die (nog) niet zijn uitgevallen, zijn misschien al verder gedistribueerd naar de afdelingen binnen de gemeente, waardoor het voor kan komen dat inwoners die niet aangeschreven mogen worden, worden aangeschreven of foutief worden aangeschreven.

iNzicht Kwaliteit controleert de kwaliteit van data in Makelaarsuite
De AR Tool helpt gemeenten al een eindje op weg om de verborgen inconsistenties naar voren te halen. Juist omdat het vinden van inconsistenties makkelijker gezegd is dan gedaan, zijn wij volop bezig met de ontwikkelingen van iNzicht Kwaliteit. Met iNzicht Kwaliteit kan de gemeente met kant en klare overzichten de datakwaliteit in Makelaarsuite controleren. Voor de entiteit personen hebben we deze al mogen uitleveren en installeren. De volgende stap is iNzicht Kwaliteit voor bedrijven en adressen!

Op 16 november bepalen we samen met gemeenten de indicatoren
Om deze overzichten zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de verschillende situaties houden wij 2 brainstormsessies om tot de meest effectieve indicatoren te komen.

Door de grote interesse om over dit onderwerp mee te denken zitten beide sessies helaas al vol. Natuurlijk delen we de resultaten met jullie én de vervolgstappen.

Interesse in iNzicht Kwaliteit
Neem dan contact op met Roxanne van der Zwan, zij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Deel via:

‘Samen verder’

Roxanne van der Zwan, Consultant Informatievoorziening
Roxanne.png