Direct naar de content
icon search white
9 november 2016 - Nieuws

De update van de HR-dataservice van versie 2.3 naar versie 2.5

Wij willen je graag informeren met betrekking tot de update van de HR-dataservice van versie 2.3 naar versie 2.5. Eerder dit jaar heeft de Kamer van Koophandel gecommuniceerd dat als je geen gebruik maakt van Diginetwerk, er een beveiligingsrisico (TLS 1.0) is als je aansluit via Internet.

De Kamer van Koophandel adviseert om op de HR-Dataservice aan te sluiten via Diginetwerk. Als je niet kunt aansluiten via Diginetwerk, adviseert de Kamer van Koophandel dat je overstapt van HR-Dataservice versie 2.3 naar HR-Dataservice versie 2.5. De Kamer van Koophandel blijft HR-Dataservice versie 2.3 ondersteunen tot en met 31 december 2016. Per 1 januari 2017 vervalt deze ondersteuning.

Om te voorkomen dat je als gemeente moet investeren in het aanschaffen van Diginetwerk, zullen wij de upgrade van 2.3 naar 2.5 realiseren in het kader van onderhoud, zodat je ook zonder Diginetwerk gebruik kunt blijven maken van deze service. Dit betekent dat de huidige NHR koppeling ook op 1 januari 2017 blijft functioneren. De upgrade komt beschikbaar in versie 2.7.27 van Makelaarsuite.

NHR-koppeling via CLIQ
Als je ook wilt voldoen aan het advies van de Kamer van Koophandel om via Diginetwerk aan te sluiten, bieden wij de mogelijkheid om de NHR-koppeling via CLIQ te implementeren. Wij zorgen vervolgens vanuit CLIQ voor de koppeling met het Handelsregister op basis van Diginetwerk. De gemeente hoeft dan geen lokale aanpassingen in het netwerk meer door te voeren, dat doen wij vanuit de Pink Private Cloud. Spreekt deze aanvullende beveiliging jou aan, neem dan contact op met Anne-Christin Rosenberg of Harry Schouten.

 

Deel via: