Direct naar de content
icon search white
25 oktober 2017 - Nieuws

Dankzij CLIQ geen uitstel meer van MijnOverheid Berichtenbox migraties of wisselingen van CPA's

'Uitstel van de migratie naar de vernieuwde Berichtenbox vanwege een aantal onvoorziene blokkerende problemen' en 'Berichtuitwisselingen op basis van de huidige CPA standaard is na 15 januari 2018 niet meer mogelijk'. Zomaar een paar voorbeelden waar je met CLIQ geen omkijken naar hebt.

MijnOverheid berichtenbox uitstel migratie
Logius heeft op 18 oktober aangegeven dat de migratie naar de vernieuwde MijnOverheid Berichtenbox is uitgesteld door een aantal onvoorziene blokkerende problemen. Ze hoopt in november duidelijkheid te geven over een nieuwe migratieplanning.

De bevriezing op nieuwe technische aansluitingen blijft gehandhaafd totdat de migratie is voltooid. Het blijft wel mogelijk om aan te sluiten via een bestaand intermediair. CLIQ is sinds april dit jaar intermediair.
Als je dus de migratie niet af wilt wachten en zekerheid wilt hebben over de live gang, sluit dan aan via CLIQ. We zorgen dan voor het afleveren van de berichten bij mijn MijnOverheid zodat de burger de correspondentie kan bekijken via haar Berichtenbox.

Daarnaast zorgen wij met CLIQ voor een geruisloze overgang naar de vernieuwde omgeving van MijnOverheid op het moment dat de migratie een feit is.

Gegevensknooppunt (GGk) CPA wissels
Gemeentelijk Gegevensknooppunt (GGk) maakt gebruik van het digitale PKI overheid certificaat voor de berichtenuitwisseling via Digikoppeling met gemeenten. Dit certificaat verloopt bij Stichting Rinis op 15 januari 2018 en wordt daarom vervangen. Het certificaat gaat daarbij over van een certificaat van generatie 2 (G2) naar generatie 3 (G3). Dit houdt in dat je als aangesloten gemeente nieuwe CPA's moet aanvragen en gaan gebruiken.

Vanaf 1 juli 2018 gaat organisatie Inlichtingenbureau gebruik maken van een eigen Digikoppeling. Ook hiervoor moeten dan nieuwe CPA's worden aangevraagd. Daarbij moet ook de inrichting van de Digikoppeling adapter hiervoor worden aangepast. Inlichtenbureau adviseert om vooraf te testen op de KetenTestOmgeving.

Op haar website geeft Inlichtingenbureau aan dat beide CPA wisselingen uitgevoerd dienen te worden. Wil je ondersteuning bij deze wisselingmomenten of wil je graag dat wij dat voor je doen? Informeer dan naar de mogelijkheden voor Makelaarsuite bij Kevin Bakx (Kevin.Bakx@PinkRoccade.nl).

Eenvoudiger kunnen we het niet maken
MijnOverheid Berichtenbox en GGk zijn 2 landelijke voorzieningen waar we met CLIQ als intermediair fungeren. Dat betekent dat we je snel kunnen aansluiten zonder uitgebreide toetsen of testen, de connectiviteit is namelijk al een feit.
De veranderingen bij de landelijke voorzieningen zullen in het kader van veiligheid of uitbreiding van capaciteit frequenter worden en leiden tot meer beheerlast. Met CLIQ nemen wij dit beheer van je over en zorgen we voor de continuïteit van de aansluitingen op de landelijke voorzieningen. Vandaar ons motto:

Ons motto:

‘CLIQ - Eenvoud in connectiviteit’

Ben je geïnteresseerd in CLIQ en de aangesloten landelijke voorzieningen? Neem dan contact op met je accountmanager.

Deel via:

‘Samen kom je verder!’

Eric Peters, Product Owner Connectiviteit
PinkRoccade_0200.png