Direct naar de content
icon search white
25 oktober 2017 - Nieuws

Bespaar tijd en zorgen met SAP Online Back-up

Steeds meer gemeenten maken gebruik van de Online Back-up optie binnen SAP ERP. Een slimme zet vinden wij. Deze optie geeft je namelijk de mogelijkheid om geautomatiseerd, en zonder downtime van het systeem, een goede volledige back-up te maken.

Zo bespaar je met de Online Back-up als systeembeheerder niet alleen enorm veel tijd, maar het zorgt er ook voor dat gebruikers van de applicatie geen rekening hoeven te houden met het back-up window. Batchjobs die je het liefst na werktijd zou willen laten draaien kun je zo gewoon inplannen en uit laten voeren.

Consistent en eenvoudig te controleren
Doordat SAP precies bijhoudt wat er in de database inclusief het werkgeheugen zit, gecombineerd met Oracle archiving of MaxDB logging, is deze volledig consistent. Het voordeel hierbij is dat een applicatiebeheerder/gebruiker zelf binnen SAP de back-ups kan controleren. Bovendien kun je als systeembeheerder eenvoudig een back-up restoren waarbij je niet de gehele database hoeft terug te zetten, maar een specifiek SAP ERP deel van de database kan herstellen.

Extra voordelen voor releasemanagement en remote beheer klanten
Besteed je releasemanagement uit bij ons? Dan kunnen wij voorafgaand aan een installatie op een systeem met de SAP Online Back-up methode zelf de controle uitvoeren of er een actuele back-up is. Hierdoor is tussenkomst van de systeembeheer bij je gemeente overbodig.
Voor klanten die bij ons volledig in beheer zijn sluiten we SAP Online Back-up aan op onze monitoring, waarbij we proactief het draaien van de back-up controleren en je informeren mocht er iets misgaan.

Wil je weten hoe we jou kunnen ondersteunen bij het inrichten en onderhouden van SAP back-ups? Neem dan contact met ons op voor advies en begeleiding!

Deel via: