Direct naar de content
icon search white
21 maart 2017 - Nieuws

Beheren Digikoppeling moeilijk? Nu niet meer!

Steeds meer gemeenten sluiten aan op landelijke voorzieningen via onze Digikoppeling. Om het beheer bij jou te laten, hebben we een opleiding Beheer Digikoppeling voor je opgezet.

Steeds meer gemeenten sluiten aan op landelijke voorzieningen via CLIQ, maar ook het aantal aansluitingen via de standaard Digikoppeling van Makelaarsuite blijft groeien. Digikoppeling bestaat uit koppelvlakstandaarden die logistieke afspraken bevatten voor berichtenuitwisseling tussen overheden. Zoals een brief in een envelop gaat voor verzending, zo gaat een elektronisch bericht in een digitale verpakking.

Wat kan je met Digikoppeling doen?
Met één Digikoppeling-implementatie in je eigen ICT-omgeving kun je berichten uitwisselen met alle overheden en aansluiten op vrijwel alle e-overheidbouwstenen. Aansluiten via onze Digikoppeling is eenduidig en veilig, maar brengt wel enig beheer met zich mee. Als gegevensbeheerder van Makelaarsuite zul je dit vast herkennen!

Waarom een opleiding voor het beheer?
We ontvangen vaak vragen van gemeenten als er een koppeling gemaakt is met NHR, BRK, WOZ, GGK, OLO, Mijn Overheid of CORV. Vragen die gaan over de algemene werking van de Digikoppeling, de inrichting in CiVision Gemeentelijke Servicebus en over het terugvinden van een bericht. Om jou op weg te helpen bieden we daarom nu de opleiding Beheer Digikoppeling aan!


Wat komt er aan bod?
- De werkwijze van Digikoppeling: certificaten, CPA’s en koppelvlakken
- Informatiestromen middels Digikoppeling in Makelaarsuite
- Het beheer op de geïmplementeerde Digikoppeling en de verschillende informatiestromen
- Logging en berichten van de Digikoppeling
- Specifieke vragen rondom jullie Digikoppeling(en)

Geïnteresseerd? 
Twijfel niet langer en meld je aan of vraag meer informatie aan bij mij.

Niek Bartelds
Projectmanager Informatievoorziening

Deel via: