Direct naar de content
icon search white
25 november 2021 - Nieuws

API’s, what else?

Het succes van 2 projecten in onze proeftuin maakt dat 2 gemeenten inmiddels ‘in de race zijn’ om de API Manager in gebruik te nemen. Goed om te weten is dat de proeftuin niet alleen wordt gebruikt voor ‘Common Ground achtige’ projecten. Want API management gaat natuurlijk veel verder dan Common Ground alleen.

API’s zijn simpelweg de nieuwe techniek voor data uitwisseling op het gemeentelijk platform. Wat maakt dat we ook de vervanging van (of de aanvulling op) StUF bekijken. Want waarom zou je nog een StUF-project starten als het met een API kan?

Haal Centraal, de nieuwe standaard
Door het programma Haal Centraal zijn momenteel de API-specificaties opgeleverd voor de BRP, BAG, BRK en WOZ. Door Kadaster zijn de BAG- en BRK-API dit jaar succesvol in productie genomen.

Impuls voor Common Ground
Met de aankomende standaardisatie van de Haal Centraal API’s krijgt de transitie naar Common Ground een nieuwe impuls.

Daarnaast ontstaan er om ons heen meer en meer ‘OPEN’-initiatieven vanuit procesapplicaties. Dit bijvoorbeeld om specifieke domeingegevens via API’s te ontsluiten voor gebruik door andere procesapplicaties of ketenpartners van gemeenten. Hoogste tijd voor gemeenten en marktpartijen om de handen ineen te slaan en deze uitdaging aan te gaan.

Met iConnect is jouw gemeente klaar voor elk scenario
Met iConnect beschikken gemeenten over een integratieplatform waarmee zij flexibel meebewegen met deze ontwikkelingen. Op het moment dat bronhouders als Kadaster de Haal Centraal API’s in productie hebben genomen, kunnen we hier via de API Manager binnen iConnect direct op aansluiten.

Lukt dit nog even niet, zoals bijvoorbeeld in het geval van de BRP-API, dan is er met ons integratieplatform geen man overboord. Om alvast te kunnen profiteren van het gebruiksgemak van de BRP-API hebben we deze API langs alternatieve route in productie genomen, hierbij gebruikmakend van het Gegevensmagazijn en de GBA-V.

Met het solide en betrouwbare fundament van Makelaarsuite en CLIQ zorgen we er gelijktijdig voor dat ‘de winkel tijdens de verbouwing gewoon open blijft’.

Ook zin om te starten?
Het goede nieuws is dat starten met de Haal Centraal API’s nu al kan! Direct in een productiesituatie of indien gewenst eerst geheel vrijblijvend via een praktijkbeproeving in onze iConnect API Proeftuinomgeving. In deze omgeving werken we momenteel succesvol samen met enkele enthousiaste gemeenten en marktpartijen aan gerichte usecases.

Neem gerust contact op met onze Accountmanagers
Heeft je gemeente behoefte aan andere API’s, dan kan dit natuurlijk ook. Stem hierover af met je Accountmanager, we gaan graag samen met jou op zoek naar een succesvolle implementatie hiervan!

Thomas van Son Thomas.vanSon@PinkRoccade.nl 06 295 282 10
Jochem Lam Jochem.Lam@PinkRoccade.nl 06 147 290 40
Willem Schepers Willem.Schepers@PinkRoccade.nl 06 149 456 27

Deel via:

‘Positieve impact en tevreden klanten, dat is waar het om draait’

Willem Schepers, Accountmanager
Willem vrijstaand.png